Izvor: Radio 021, 28.Maj.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kupusini ponovo isekli nekoliko tona bakarnih žica

Lopovi koji su pre nekoliko dana isekli hiljadu metara dalekovoda između Apatina i Kupusine i ostavili 2.000 meštana u potpunom mraku, vratili su se sinoć na isti dalekovod samo bliže Apatinu, i iskoristili priliku dok je van funkcije, kako bi isekli još nekoliko tona bakarnih žica.

Kako Radio Dunav saznaje, sinoćnju krađu su Elektrodistribuciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prijavili zaposleni u Delta Agraru, koji su u ranim jutarnjim časovima zatekli probijenu ogradu na zemljištu koje ovo preduzeće obrađuje, a preko kojih se dalekovod proteže prema Kupusini.

"Sinoć je padala kiša, a kolega koji je radio u noćnoj smeni nije primetio ništa sumnjivo što bi ukazivalo da je u toku krađa", kažu zaštitari na terenu i dodaju da su rano jutros o svemu obavestili policiju i Eps, nakon čega su ekipe izašle na teren kako bi obavili uviđaj i sačinili zapisnike.

Pored probijene ograde, isečenih kablova, na licu mesta su vidljivi i tragovi obuće. Kao i u slučaju od pre nekoliko dana kada se postavljalo pitanje na koji način su lopovi uspeli da savladaju 20-kilovatni vod pod naponom, visinu bandera i druge logističke probleme, ni danas nije jasno na koji način su došli do informacije da ovaj vod nije pod naponom, odnosno da je van funkcije.

Procenjuje se da je u prošlonedeljnoj krađi pričinjena šteta veća od 20.000 evra, a ova najsvežija, stajaće Elektrodistribuciju, odnosno građane Srbije otprilike isto.

Zbog krađe kablova sa ovog dalekovoda, Kupusina se strujom snabdeva sa mreže iz drugog pravca, preko Bačkog Monoštora i nije poznato kada će situacija biti normalizovana, odnosno kada će ovo selo biti vraćeno na snabdevanje sa trafo stanice u Apatinu, gde i pripada.

Iako se javnosti povodom ovih događaja iz Elektrdistribucija još uvek niko nije zvanično obratio, policija intezivno traga za počiniocima, a istragom su obauhvaćeni i otkupljivači bakra i drugih sekundarnih sirovina sa teritorije Okruga.

Autor: Radio Dunav

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.