U Bijeljini niški košarkaši u kolicima zabeležili prvu ligašku pobedu

Izvor: JužneVesti.com, 25.Nov.2019, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bijeljini niški košarkaši u kolicima zabeležili prvu ligašku pobedu

U 2. kolu Prve lige niški Klub za košarkaše u kolicima Nais igrao je protiv favortizovanih ekipa - domaćina Bijeljine i Dunava. Od Bosanaca je novoosnovani niški klub izgubio, ali je protiv tima iz Apatina odneo tesnu povedu, njihovu prvu ligašku.

Nišlije su u prošlom kolu bile na korak od trijumfa protiv Despota, ali su ipak izgubili. Sada se sportska sreća okrenula, pa su favorizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Dunav pobedili sa 37:36. Treći najbolji skakač Prve lige i reprezentativac Srbije Aleksandar Dinić nije krio oduševljenje uspehom svog Naisa.

Turnir u Bijeljini, kako i celokupno učešće u PLS, usmereno je za promociju košarke u kolicima, ali i sticanje igračkog iskustva, pre svega nas u u KKK Nais. Niko nije očekivao pobedu protiv naših sportskih prijatelja iz Apatina, ali smo napravili veliko iznenađenje i pobedili - rekao je Dinić.

Trener i igrač Naisa Miljan Hadžović smatra da je u trijumfu njegove ekipe svako od igrača imao važnu ulogu.

Košarka u kolicima je sportska igra, kolektivni je sport. Jedan, dva ili čak četiri igrača ne mogu sami da pobede. Svako je u mozaiku velikog iznenađenja i pobede nad sjajnom ekipom sa severa Bačke bio važan kamičak. I onaj koji je dao najviše poena, ali i ona rezerva koja je igrala dva minuta - priča Hadžović.

Niški sastav je pre pobede nad Dunavom izgubio od Bijeljine, sa 43:28. Zato, predsednik kluba Marko Aleksandrović ističe da je Nais zahvalan bosanskoj ekipi na odličnoj organizaciji turnira, toplom prijemu, gostoprimstvu, ali i lekciji na terenu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Prva pobeda niških košarkaša u kolicima

Izvor: JUGpress.com, 25.Nov.2019

NIŠ..  Košarkaši u kolicima KKK „Nais“ su tokom proteklog vikenda nastavili sa takmičenjem u Prvoj ligi Srbije. U subotu je održan drugi turnir PLS-a u Bijeljini, a Naisovci su zabeležili prvu pobedu, savladavši aktuelnog vicešampiona države KKK „Dunav“ rezultatom 37:36!..                     ...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.