Slučaj vređanja migranata završio pred somborskim sudom VIDEO

Izvor: B92, 13.Okt.2020, 20:34

Slučaj vređanja migranata završio pred somborskim sudom VIDEO

Slučaj jednog muškarca iz Apatina koji je presreo dva taksi vozila i vređao migrante i taksiste koji su ih prevozili, našao se i pred somborskim sudom.

Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru podneta je krivična prijava protiv ovog četrdesetpetogodišnjaka iz Apatina zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti. Na snimku se jasno vidi kako preti i taskistima, ali i migrantima. Postavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se pitanje, da li su ovakvi napadi na migrante česti?

"Radi se o sporadičnim slučajevima kakvih je do sada bilo, kao i u Apatinu, tako i u Pirotu i ostalim mestima, ali je to na sreću uvek završavalo bez velikih posledica i to je po mom, dubokom uverenju, uvek rađeno zbog neinformisanosti i straha", navodi Ivan Gerginov, pomoćnik komesara za izbeglice i migracije.

Apatinci, iako nevoljni da pričaju otvorenije o migrantima, skoro i da ih ne primećuju u svom gradu.

Migranti samim tim i ne smetaju Apatincima, a ako ih je negde i moguće sresti, to je po šumama i njivama, tako da zabrinutost osećaju u manjoj meri žitelji okolnih naselja. A zašto se oni tuda kreću, svima je jasno.

Opširnije u video prilogu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IZVREĐAO MIGRANTE I ZARADIO KRIVIČNU PRIJAVU: Slučaj incidenta u Apatinu završio pred somborskim sudom

Izvor: Kurir, 13.Okt.2020

APATIN - Protiv muškarca iz Apatina koji je presreo dva taksi vozila i vređao migrante i taksiste koji su ih prevozili, Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru podneta je krivična prijava.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.