Saopštenje OO DS Apatin: Malo o Joviću, malo o Siminu...

Izvor: 025info.rs, 29.Avg.2014, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštenje OO DS Apatin: Malo o Joviću, malo o Siminu...

Opštinski odbor Demokratske stranke Apatin izdao je novo saopštenje koje prenosimo u celosti.

Ne znamo odakle pravo mr Siminu da izmišlja i stalno potencira nekakav "Slučaj Jović". Te kada je Jović istupio iz DS-a, do kada je bio član Opštinskog veća, pa je mr Simin 23. februara naredio Joviću da do 16. marta izađe iz Opštinskog veća, itd. Da li neko veruje da mr Simin može nešto da naredi Draganu Joviću?

Dragan Jović je dugogodišnji privrednik, >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << bio je direktor jedne od najpoznatijih firmi iz Apatina, porodičan čovek bez mrlje u karijeri, dugogodišnji iskreni član Demokratske stranke koji je, dok je bio član DS-a, učestvovao u svim akcijama DS-a za razliku od mr Simina koji od 2008. godine nije učestvovao u nijednoj aktivnosti DS-a, pre svega  zbog stava da je Boris Tadić grobar Demokratske stranke.

A sada je, gle čuda, "vatreni" sledbenik Borisa Tadića.

Ideja o NDS-u nije nastala u februaru 2014. godine kako to želi da predstavi mr Simin, već u leto 2013. godine kada je Boris Tadić odlučio da napusti Demokratsku stranku i osnuje svoju stranku ako se ne vrati na mesto predsednika DS-a.

Za sve to vreme nekoliko puta su predstavnici OO DS Apatin (među kojima je bio i Dragan Jović) imali sastanke sa Borisom Tadićem, Milošem Gagićem, Vladom Jovanovićem, itd.  Sve vreme smo zastupali stav da ne podržavamo cepanje DS-a i dobili uveravanje od Borisa Tadića da neće praviti svoju stranku.

Međutim, nakon Glavnog odobra DS-a održanog 18.01.2014. kada odlukom većine nije prošao predlog Borisa Tadića za smenu Dragana Đilasa, gospodin Tadić je istupio iz DS-a i krenuo sa organizacijom nove stranke.

Nakon ove Tadićeve odluke, a pre svih u Apatinu,  Dragan Jović se opredelio za Tadića i najavio, a potom i istupio iz Demokratske stranke. Razlog zbog čega Jović nije odmah imenovan za poverenika NDS-a u Apatinu je činjenica da je doneo odluku da se iz porodičnih razloga preseli u Novi Sad.

Sa druge strane mr Simin je bio najuporniji nudeći svoje usluge Milošu Gagiću i Janku Veselinoviću. Pošto u tom momentu  nisu imali nikog drugog iz Apatina zainteresovanog da se bavi novom strankom imenovali su mr Simina za koordinatora NDS-a. U drugim sredinama niko nije hteo da se prihvati posla oko NDS-a pa im je tako u Somboru na Siminovu molbu dodeljen jedan član DS-a da fiktivno predstavlja Tadićevu stranku. U nekim opštinama i dalje nema NDS-a, kao npr u Baču gde lokalni odbor DS-a nije uslišio molbu Miloša Gagića da im se po modelu iz Sombora dodeli jedan demokrata da fiktivno predstavlja NDS.

Posebno je zanimljiva priča oko kandidata na republičkim izborima na listi NDS-a iz Apatina. Znalo se, a to je naravno znao i mr Simin,  da će iz Apatina kandidat na listi NDS-a biti Dragan Jović. Tu informaciju jedino nisu imali ostali NDS-ovci iz Apatina pošto im mr Simin nije preneo ovu informaciju  i zbog toga je napravljena farsa oko navodne kandidature Željka Rajčevića. Ali,  pošto NDS nije uspeo da prikupi 250 kandidata za poslanike pred predavanje liste na nju je ubačen i Željko Rajčević kako bi popunio prazno mesto. Naravno, iza Dragana Jovića.

NDS je u Apatinu nastao od nekoliko bivših članova DS-a koji su početkom ove godine, zbog toga što nisu mogli da dobiju podršku članova DS-a na izborima za Opštinski odbor, odlučili da napuste DS i osnuju grupu građana. Međutim, pošto je u to vreme Tadić napustio DS i pokrenuo novu stranku, naprasno su odlučili misleći da će im to pomoći da postanu nove demokrate iako o Tadiću i danas misle sve najgore. No, bitno je zvati se predsednik, potpredsednik, zamenik predsednika, itd. Jedan od članova tzv. rukovodstva NDS-a u Apatinu je i dalje član i DS-a. Za svaki slučaj.

Na kraju, pozivamo još jednom nove demokrate da prestanu da blate Dragana Jovića, koji je uz Slobodana Krnjajića, jedini član apatinskog NDS-a koji se u tu stranku iskreno učlanio poštujući lik i delo bivšeg predsednika DS-a Borisa Tadića koji je nakon 25 godina članstva napustio stranku dr Zorana Đinđića.

Republički izbori održani 2014. godine su pokazali da je to bila katastrofalna greška i po Borisa Tadića, ali i po demokratske procese u Srbiji.




Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs

Nastavak na 025info.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.