SVM podržava DS u drugom krugu izbora za Skupštinu Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2013, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM podržava DS u drugom krugu izbora za Skupštinu Vojvodine

NOVI SAD -

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) odlučio je da u drugom krugu ponovljenih izbora za poslanike u Skupštini Vojvodine koji će 3. marta biti održani u Apatinu, Srbobranu i Zrenjaninu, podrži kandidate Demokratske stranke (DS).

Izvršni potpredsednik SVM-a Karolj Pal rekao je da je ta stranka odlučila da podrži svoje partnere iz vladajuće većine na pokrajinskom nivou.

"Uoči drugog kruga ocenjujemo da je interes vojvođanskih mađarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << birača da bude ostvaren takav rezultat koji odslikava odnos snaga koji postoji u Skupštini Vojvodine. Znamo da će svi glasati po sopstvenom uverenju, ali bismo želeli da naglasimo da SVM u Skupštini Vojvodine i vladi ima partnere i svesni te činjenice podstičemo građane da glasaju", izjavio je Pal za Mađar so.

U drugom krugu izbora za pokrajinske poslanike u Apatinu učestvuju kandidati iz koalicije koju predvodi Socijalistička partija Srbije i iz DS-a, dok će u Srbobranu i Zrenjaninu protivkandidati demokratama biti predstavnici SNS-a. SNS i SPS su se dogovorili o međusobnoj podršci.

SVM je u prvom izbornom krugu imao kandidate u Apatinu i Srbobranu.

Dopunski izbori održavaju se jer su predsednici opština Apatin Živorad Smiljanić i Srbobran Zoran Mladenović (SPS) podneli ostavke na mesto pokrajinskih poslanika. Izbori u Zrenjaninu sprovode se jer je gradonačelnik Ivan Bošnjak (SNS) vratio mandat Skupštini Vojvodine.

Skupština Vojvodine ima ukupno 120 poslanika, od kojih se 60 bira po proporcionalnom, a 60 po većinskom izbornom sistemu. Većinu u Skupštini Vojvodine ima koalicija DS-LSV-SVM-LDP.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPO u Vojvodini podržava kandidate SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2013

BEOGRAD -..Srpski pokret obnove podržaće kandidate Srpske napredne stranke u drugom krugu ponovljenih izbora za poslanike Skupštine Vojvodine 3. marta, saopštio je danas SPO...Kandidati SNS prošli su u drugi krug u Zrenjaninu i Srbobranu, a protivkandidati su im iz Demokratske stranke. U trećoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.