Izvor: Magyar Szó, 27.Feb.2013, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM: Podrška pokrajinskim partnerima u drugom krugu

Uoči drugog kruga izbora za pokrajinske poslanike koji će se u Apatinu, Srbobranu i Zrenjaninu održati u nedelju, 3. marta, izvršni potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Karolj Pal rekao je da SVM podržava svoje partnere iz vladajuće većine na pokrajinskom nivou. – Uoči drugog kruga sada ocenjujemo da je interes vojvođanskih mađarskih birača da bude ostvaren takav rezultat koji odlslikava odnos snaga koji postoji u Skupštini Vojvodine. Znamo da će svi glasati po sopstvenom uverenju, ali bi želeli da naglasimo da SVM u Skupštini Vojvodine i vladi ima partnere i svesni te činjenice podstičemo građane da glasaju –izjavio je Pal za „Mađar so“.U drugom krugu izbora za pokrajinske poslanike, kao što je poznato, u Apatinu učestvuju kandidati iz koalicije koju predvodi Socijalistička partija Srbije i iz Demokratske stranke, dok će u Srbobranu i Zrenjaninu protivkandidati biti predstavnici Srpske napredne stranke i Demokratske stranke. Savez vojvođanskih Mađara je , inače, u prvom izbornom krugu imao svoje kandidate u Apatinu i Srbobranu, ali ne i u Zrenjaninu, a prema rečima Karolja Pala, stranački izborni rezultat u prvom krugu bio je adekvatan očekivanjima i brojčanoj snazi mađarske zajednice u tim sredinama. On je, međutim, dodao i da su i ove vanredne izbore „kao prilikom prošlogišnjih izbora“ karakterisale brojne zloupotrebe. – Više stranaka je pokušavalo da podelom paketa i novcem pribavi što veću podršku. U Srbobranu su korišćeni svi načini –kazao je funkcioner SVM-a.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

SPO podržava SNS u drugom krugu izbora

Izvor: Radio 021, 27.Feb.2013

Pokrajinski odbor Srpskog pokreta obnove pozvao je danas članstvo i simpatizere da u drugom krugu dopunskih izbora za Skupštini Vojvodine u Zrenjaninu i Srbobranu podrže kandidate Srpske napredne stranke.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.