Izvor: Blic, 11.Okt.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STANOVNICI APATINA I DALJE U STRAHU OD ŠAKALA "Čim padne mrak, bežimo u svoje kuće"

U okolini Apatina veliki broj šakala noću zavija u lovištima i šumama duž Dunava, ali i u okolini vikend naselja. Vikendaši su u strahu, sa prvim mrakom zatvaraju se u kuće, a svako malo im nestaju ljubimci, jer su mačke i psi šakalima omiljena hrana.

Kako pričaju lokalni lovci, šakal je u Apatin stigao iz Mađarske, a onda su u ovom kraju Srbije pronašli najbolje uslove da se odomaće.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Poklopili su se svi faktori da ovde ostanu. Jedini prirodni neprijatelj im je vuk, al njih ovde nema. Dobro se reprodukuju i zato su i zaštićeni - pričaju meštani za Prvu srpsku televiziju.

Kako kažu, šakali preko dana miruju, ali zato noću kreću u potragu za hranom.

- Naselje Kučka je noću jezivo. Sa prvim mrakom bežimo u kuće jer je tako bezbednije. A šakali se čuju i leti i zimi, uvek su tu - pričaju meštani.

"ČULI SMO JEZIVO ZAVIJANJE" Stanovnici vojvođanskog grada u strahu od OPASNIH PREDATORA

Kako kažu u preduzeću "Vojvodina Šume" strahuju da jaka zima može da natera šakale da nekoga i napadnu.

- Nedostatak hrane kada je jaka zima može da bude kritičan. Lovočuvari se trude da ih odstrele, ali ih je previše. Ima ih blizu 1.000 u ovom kraju, čak 10 puta više nego što bi smelo da ih bude. Teško možemo da se izborimo sa njima - kažu u "Vojvodina šumama".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

STANOVNICI APATINA I DALJE U STRAHU OD ŠAKALA "Čim padne mrak, bežimo u svoje kuće"

Izvor: Press, 12.Okt.2016, 10:53

U okolini Apatina veliki broj šakala noću zavija u lovištima i šumama duž Dunava, ali i u okolini vikend naselja. Vikendaši su u strahu, sa prvim mrakom zatvaraju se u kuće, a svako malo im nestaju ljubimci, jer su mačke i psi šakalima omiljena hrana. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.