Čim padne mrak u okolini Apatina se čuje ovaj jeziv zvuk i - ne, nije vuk!

Izvor: B92, 11.Okt.2016, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čim padne mrak u okolini Apatina se čuje ovaj jeziv zvuk i - ne, nije vuk!

Jeziv zvuk meštani vikend-naselja u okolini Apatina čuju svake večeri. Tonovi nalik dečijem plaču odjekuju kilometrima unaokolo.

Milan veći deo godine provodi u vikend.naselju Kučka. I on, i okolne komšije primetili su prošle godine uljeza koji pravi velike probleme. Za ovog nezvanog gosta sitan pas ili mačka najbolja je poslastica, a vikendašima su ljubimci već počeli da nestaju.

Uljez koji je u Apatin stigao iz Evropske Unije, tačnije iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mađarske je šakal! Lovci kažu da su se poklopili svi faktori da se on ovde odomaći.

“Jedini prirodni neprijatelj za njih bi bio vuk koga ovde nema i oni su na taj način zaštićeni i izuzetno dobro se reprodukuju i napreduju“, kaže za „Exkluziv“ jedan od lovaca.

Preko dana miruje i štedi energiju, a sa prvim mrakom utisak je kao iz horor-filma. Pogledajte prilog iz Exploziva.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

STANOVNICI APATINA I DALJE U STRAHU OD ŠAKALA "Čim padne mrak, bežimo u svoje kuće"

Izvor: Blic, 11.Okt.2016

U okolini Apatina veliki broj šakala noću zavija u lovištima i šumama duž Dunava, ali i u okolini vikend naselja. Vikendaši su u strahu, sa prvim mrakom zatvaraju se u kuće, a svako malo im nestaju ljubimci, jer su mačke i psi šakalima omiljena hrana...Kako pričaju lokalni lovci, šakal je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.