Posle 10 godina, ponovo se obučavaju brodomonteri u Tehničkoj školi u Apatinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 10:35

Posle 10 godina, ponovo se obučavaju brodomonteri u Tehničkoj školi u Apatinu

Tehnička škola sa domom učenika u Apatinu postaje jedini centar za školovanje brodostruke u našoj zemlji.

Nakon decenijske pauze, od nove školske godine upisuju novo odeljenje – brodomonter.


Podršku za praksu učenika imaju u brodogradilištu "Apatin", u kojem rade remonte plovnih objekata iz bugarske, nemačke i austrije sa akcentom na novogradnju.

Zanimanja metalske struke brzo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nalaze posao, ističu u tehničkoj školi sa domom učenika i dodaju da su na tržištu rada izuzetno traženi zavarivači, brodomnoteri i varioci.

Pored brodomontera, u isto odelenje biće upisani i zavarivači, koji su takođe neophodni domaćim brodogradilištima i drugim sektorima metalske i mašinske industrije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.