Izvor: Radio Dunav, 26.Okt.2017, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIKUPLJANJE POTPISA ZA UVOĐENJE KAZNE DOŽIVOTNOG ZATVORA-TIJANIN ZAKON

Inicijativa za uvođenje kazne doživotnog zatvora, koju su početkom maja ove godine Narodnoj skupštini predali Fondacija “Tijana Jurić” i “Blic”, dobila je epilog – građani volonteri širom Srbije ove sedmice prikupljaju 500.000 potpisa da bi predlog zakona ušao u proceduru.
Za predlog uvođenja novog člana u Krivični zakon Srbije, po kome bi ubice i silovatelji dece, maloletnika i bremenitih žena doživotno bili na robiji bez mogućnosti uslovnog otpusta, građani će moći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << i u Apatinu da daju svoj potpis i to danas u apatinskom Udruženju žena “Ruža crvena” koje se nalazi preko Kulturnog centra. Potpisi će biti prikupljani do 20:00. Građani koji žele da potpišu peticiju treba da ponesu samo ličnu kartu.  Ova akcija traje od 23. do 29. oktobra u oko četrdesetak gradova u Srbiji.
Već u ponedeljak, 30. oktobra biće saopšteni rezultati i konačan broj prikupljenih potpisa.

Nastavak na Radio Dunav...






Povezane vesti

Prikupljanje potpisa za “Tijanin zakon”

Izvor: 025info.rs, 26.Okt.2017

Sakupljanje potpisa obavlja se u periodu od 8 - 20 sati u Udruženju žena "Ruža crvena" na Trgu Nikole Tesle.    Potpisi građana koji se budu izjasnili za uvođenje kazne dožitnog zatvora za ubice dece biže predati Skupštini Republike Srbije.    Mole se svi građani koji žele dati svoj...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.