PREDSEDNIK OPŠTINE APATIN PRIMIO RUSKI FOLKLORNI ANSAMBL IZ KOSTROMA

Izvor: Radio Dunav, 04.Jul.2017, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK OPŠTINE APATIN PRIMIO RUSKI FOLKLORNI ANSAMBL IZ KOSTROMA

Predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić primio je danas članove foklornog ansambla “Venac” iz ruskog grada Kostroma i u  kratkom izlaganju ih upoznao sa istorijskom i kulturnom baštinom Apatina. Škrbić je izrazio veliko zadovoljstvo što su čuvari ruske kulture i tradicije svoj nastup izveli baš ovde i izrazio želju da se Srpsko-Rusko prijateljstvo proširi, te da grupa iz Kostroma ponovo poseti Apatin.
Rukovodilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << grupe iz Rusije, Tatjana Filipovna Asafova se zahvalila predsedniku opštine na gostoprimstvu i istakla kako su Srbi jedan od najboljih naroda. -Velika mi je čast što sam bila gost vašeg prelepog grada. Vi ste narod koji ima dušu i veoma ste slični nama pa se u Srbiji osecam kao kod svoje kuće.- izjavila je Tatjana.

Škrbić je gostima uručio prigodne poklone kako bi za Kostrom poneli uspomenu na Apatin, a za uzvrat Rusi su poklonili malu ikonu Bogorodice koja je potekla iz Carske Svete porodice Romanov.
Aleksandar Druženjin, kulturolog iz Kostroma izjavio je kako mu je ovo druga poseta Apatinu i da je oduševljen načinom na koji ljudi u Srbiji, putem narodnog folklora, čuvaju i neguju svoju kulturu i tradiciju. -Rusi bi mogli mnogo da nauče od vas, prevashodno kako da kroz igru i pesmu da neguju važne stvari za očuvanje istorije svog naroda. -rekao je Druženjin.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.