Izvor: Radio Dunav, 22.Sep.2017, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLAGANJE ZAKLETVE U SOMBORU

Mladi vojnici, dobrovoljci, i kadeti septembarske klase, koji vojni rok služe u Prvom centru za obuku VS u Somboru, u prisustvo rodbine, prijatelja, te predstavnika Zapadnobačkog okruga, policije, SUBNOR, zatim predstavnika lokalnih samouprava Sombora,  Apatina, Kule i Odžaka, kao  i verskih zajednica, položili su svečanu zakletvu u kasarni “Aerodrom”.
Među njih 228, činu polaganja zakletve  pristupilo je i  69  kadeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << iz više jedinica za profesionalne vojnike.
-Služite časno  svetoj otadžbini i budite ponos svome rodu.Pred zastavom i svojim starešinama, kao i najbližima,  zavetovali se danas svojoj otadžbini. Data zakletva ostaće vam u trajnom pamćenju, a ona je večna. Odbrana otadžbine oduvek je na ovim prostorima svrstana u svetu dužnost- rekao je general- potpukovnik Đokica Petrović, komadat Komande za obuku GŠ VS, čestitajući mladim vojnicima položenu zakletvu. Položenu zakletvu čestitao je i komadant Prvog centra za obuku, pukovnik Lazar Ostojić.Polaganju zakletve prisustvovao je i Aleksandar Živković, državni sekretar Ministarstva odbrane.

Nastavak na Radio Dunav...






Povezane vesti

Vojnici i kadeti položili zakletvu

Izvor: RTS, 22.Sep.2017

U centrima za obuku Vojske Srbije, vojnici koji su na odsluženje dobrovoljnog vojnog roka došli početkom septembra, kadeti Vojne akademije i VMA i slušaoci klase rezervnih oficira položili su zakletvu otadžbini. . U somborskoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.