Ozvaničena obnova Opšte bolnice u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2018, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozvaničena obnova Opšte bolnice u Somboru

Potpisivanjem ugovora o sufinansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije između Pokrajine, grada Sombora i opština Kula, Apatin i Odžaci ozvaničen je početak obnove Opšte bolnice u Somboru.

Prvo će biti obnovljena zgrada hirurškog bloka, stara tridesetak godina i to će biti prva velika rekonstrukcija tog dela bolnice.

"Biće rekonstruisano 16.000 kvadratnih metara hirurškog bloka somborske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolnice, kojoj gravitiraju građani Zapadnobačkogokruga, ali i opština u okruženju. Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo finansiraće ove godine i radove na sanaciji termalnog izvora u banji u Bezdanu", kazao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

"Izrada projektno–tehničke dokumentacije vrednosti je 28 miliona dinara. Pokrajina će obezbediti 18, a Grad Sombor i opštine, Apatin, Kula i Odžaci deset miliona dinara. Ovim smo stvorili uslove da Opšta bolnica Sombor pokrene postupak javne nabavke i nadamo se da će početkom godine biti urađena kompletna projektno–tehnička dokumentacija i obezbeđeno finansiranje samih radova, već početkom 2019. godine od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima", kazala je gradonačelnica Grada Sombora Dušanka Golubović.

Prema njenim rečima ovo je primer dobre međuopštinske saradnje, a zahvaljujući finansijama koje su obezbedile ostale opštine Zapadnobačkog okruga Grad Sombor će moći da finansira radove na ATD dispanzeru.

Hirurški blok najznačajniji je deo somborske bolnice i zato će obnova krenuti od tog dela bolnice.

"Hirurški blok čini 70 posto opšte bolnice. Tu su dispanzeri svih hirurških grana osim ginekologije i hirurški blok srce je bolnice. Mogu da kažem da je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i mimo ovog projekta izdvojio za našu bolnicu značajna sredstva, što nam je omogućilo nabavku nove opreme, čime su stvoreni uslovi za nove zdravstvene procedure", kaže dr Dragan Rastović, v.d. direktora Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" Sombor.

Rekonstrukcija hirurškog bloka prava je faza rekonstrukcije, a u planu je izgradnja neurologije, dogradnja internog odeljenja i pneumoftizilogije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.