Opredeljenje Pokrajinske Vlade da se mnogo više pomogne privredi i turizmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2021, 15:10

Opredeljenje Pokrajinske Vlade da se mnogo više pomogne privredi i turizmu

Budžet pokrajinskog sekretarijata sekretarijata za privredu i turizam uvećan je 66 odsto u odnosu na prošlu godinu, što pokazuje opredeljenje Pokrajinske Vlade da se mnogo više pomogne privredi i turizmu, a ovih dana krećemo u raspisvanje konkursa koji su namenjeni za nabavku repromaterijala, mašina i opreme namenjene privredi i turizmu, ali nam je važan i podsticaj turističkih potencijala u lokalnim samoupravama, izjavio je za RTV dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i turizam, koji je danas boravio u radnoj poseti Opštini Apatin.

Prilikom susreta sa Dubravkom Korać, predsednicom opštine Apatin, razmatrani su planovi i turistički prioriteti.

"Lokalne samouprave u Vojvodini najbolje znaju šta su im glavni turistički i privredni aduti i gde treba raditi na jačanju marketinga, a kada se objedine ideje i utvrdi iznos potrebnih sredstava pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisaće konkurs polovinom godine“, rekao je Ivanišević.

"Imamo ideju da zajedno sa Turističkom organizacijom Vojvodine uložimo značajan novac u internet marketing lokalnih turističkih organizacija. Znamo kavi su lokalni budžeti, znamo da je svaki dinar dobro došao i upravo je naš cilj da kroz bolju promociju turistike ponude Apatina pomognemo da dođe što veći broj turista", dodao je on.

U apatinskoj lokalnoj samoupravi očekuju pomoć resornog sekretarijata za izgradnju vizitorskog centra.

"Želimo da predstavimo sekretarijatu neke naše nove planove i ideje, a tiču se brendiranja Apatina, turističkih potencijala opštine,kao i potencijalna izgradnja vizitorskog centra, koji bi se nalazio na prostoru bivše „Harčaš“čarde“, rekla je Dubravka Korać, predsednica opštine Apatin.

Ivanišević je naglasio da je 42 miliona dinara već opredeljeno za podsticaj zapošljavanju teže zapošljivih kategorija, dok je 10 miliona dinara predviđeno za razvoj ženskog preduzetništva, a konkus se očekuje na proleće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš posetio kulsku opštinu

Izvor: 025info.rs, 26.Feb.2021

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš boravio je danas u poseti opštini Kula. Potpredsednika Pokrajinske vlade i sekretara za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine Žolta Sakalaša ugostili su predsednik...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.