Odlikovani borci Manet Čović i posthumno Boža Šljivar za učestvovanje u borbama za oslobođenje Beograda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2021, 11:03

Odlikovani borci Manet Čović i posthumno Boža Šljivar za učestvovanje u borbama za oslobođenje Beograda

Povodom obeležavanja 75. godina pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu veterani Ruske Federacije odlikovali su dvojicu boraca iz opštine Apatin Maneta Čovića i posthumno Božu Šljivara, koji su sa borcima Crvene armije učestvovali u borbama za oslobođenje Beograda.

"Dirnut sam ovim činom odlikovanja i što se naše borbe i dalje pamte", kazao je kratko 96 – godišnji Mane Čović.

"Samo petorica boraca su u Srbiji dobila ovo visoko priznanje Ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Federacije, a među njima su i dva borca iz opštine Apatin. Prva medalja pobede je za Maneta Čović iz Prigrevice, borca Druge brigade Šeste ličke proleterske divizije Nikola Tesla i učesnika u borbi za oslobođenje Beograda, a druga medalja je posthumno uručena Boži Šljivar, borcu Treće krajiške i Prve proleterske brigade, jurišniku u borbama za oslobođenje Beograda u kojima je i teško ranjen. Ova priznanja uručili smo na predlog predsedništva opštinskog odbora SUBNOR-a opštine Apatin, a uz podršku Subnor-a Republike Srbije i veterana Ruske Federacije", rekao je Steva Drača, predsednik SUBNOR-a u opštini Apatin.

"Poštujemo sve žrtve pale za slobodu u kojoj danas živimo. Opština Apatin ima mnogo predaka koji ne samo što su učestvovali u ratovima, već i nebrojeno puta bili u njima odlikovani. Nastojaćemo i da se u godinama koje dolazi održi sećanje na njih", rekao je prilikom dodele medalja zamenik predsednice opštine Apatin Radovan Đukić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.