Nova pristaništa dobijaju Sremski Karlovci, Beočin i još 14 mesta

Izvor: Radio 021, 17.Jan.2017, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pristaništa dobijaju Sremski Karlovci, Beočin i još 14 mesta

Vlada Srbije donela je Uredbu o utvrđivanju lučkog područja na međunarodnom putničkom pristaništu u Sremskim Karlovcima.

To pristanište imaće šest ari i 38 kvadratnih metara. Na istoj sednici, Vlada je donela i Uredbu o utvrđivanju lučkog područja luke u Apatinu i odlučila da ona bude ukupne površine 34 hektara, 99 ari i 15 kvadratnih metara, uz dodatak da je sastavni deo tog lučkog područja i sidrište luke.

Vršilac dužnosti direktora Agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za upravljanje lukama Vuk Perović najavio je za "Dnevnik" da će tokom ove godine u Srbiji biti proglašeno 16 novih putničkih pristaništa i to deset na Dunavu, dva na Savi i četiri na Tisi.

"Osim postojeća tri pristaništa koja su u funkciji u Beogradu, Novom Sadu i Donjem Milanovcu, Strategijom razvoja vodnog saobraćaja u Srbiji predviđen je razvoj još 16 novih putničkih pristaništa. Stvorili smo uslove za razvoj putničkog saobraćaja u Srbiji i kao rezultat toga proglašena su pristaništa u Sremskim Karlovcima, Zemunu, Kladovu i Smederevu. Kada govorimo o Vojvodini, inicirani su postupci za lokacije u Beočinu, Kanjiži i Bečeju. Očekujemo da se do kraja ove godine proglasi većina putničkih pristaništa u Srbiji i raspišu javni pozivi za operatere", rekao je Perović.

Lučka infrastruktura, dodaje Perović, može doprineti novim investicijama i ukupnom privrednom razvoju jer je razvoj luka od izuzetnog značaja za podsticaj privrede.

Autor: Dnevnik
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.