Nagrađena reportaža novinarke RTV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2012, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađena reportaža novinarke RTV

NOVI SAD -

Godišnja nagrada "Ana Njemogova Kolarova" dodeljena je našoj koleginici, novinarki Radio Novog Sada Mandici Knežević, za reportažu "Violine majstora Njemčeka". Tu nagradu ove godine ustanovio je Nacionalni savet Slovaka i dodeljuje se za najbolji medijski proizvod objavljen na drugom jeziku, koji se bavi životom slovačke nacionalne manjine.

Godišnja nagrada "Ana Njemogova Kolarova" treća je nagrada koju je Mandica Knežević osvojila u protekle tri godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Prethodile su joj treća nagrada na Međunarodnom festivalu autorskog filma "Profest" u Apatinu i Zlatna povelja Interfera u Somboru. Međutim, kako kaže, ova poslednja joj je ipak i najdraža.

"Ova nagrada najdraža mi je zato što je svojevrsno sećanje na jednog stvaraoca, našu koleginicu koja je, nažalost, prerano otišla sa ovoga sveta, Anu Njemogovu Kolarovu. Ona je spoznala sve čari i izazove stvaranja u sredini kao što je Vojvodina, kao što je Radio Novi Sad. Jednostavno drago mi je što nije zaboravljena i to je jako lepo", rekla je laureatkinja.

Za više od 30 godina rada u redakciji programa na srpskom jeziku Mandica je najviše vremena posvetila reportaži. Njene priče o ljudima i događajima pokazuju istančanost i profesionalizam koji je ona izgradila.

Nagrađena reportaža "Violine majstora Njemčeka upravo to i pokazuje, rekao je predsednik žirija za dodelu nagrade "Ana Njemogova Kolarova" Rastislav Durman.

"Reportaža je urađena profesionalno, maksimalno radijski i radiofonski, sa mnogo atmosfere, šumova i dobrom muzikom, sa divnim osećajem za ritam. Kvalitet reportaže je i to što je nešto tradicionalno stavljeno u kontekst današnjice. Znači, nemamo priču o nečemu što je staro i konzervirano, nego o nečemu što živi", izjavio je Durman.

Strast sa kojom stvara priču utkana je u svaku reportažu naše koleginice.

"Uglavnom, sa velikim poštovanjem i divljenjem prilazim ljudima koji se čitavog života nečim bave i svu svoju strast utkaju u taj rad. Bilo bi stvarno nefer da i ja to ne pokušam", iskrena je Kneževićeva.

Nagrada "Ana Njemogova Kolarova" dobitnici će biti uručena danas, na manifestaciji "Slovačke narodne svečanosti" u Bačkom Petrovcu.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.