NASMRT IZBO BAKU SVOJE POZNANICE IZ ŠKOLE: Svirepo ubistvo šokiralo APATIN, u kući pronađeni su KRVAVI DUKS, FARMERKE I OBUĆA

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 17:37

NASMRT IZBO BAKU SVOJE POZNANICE IZ ŠKOLE: Svirepo ubistvo šokiralo APATIN, u kući pronađeni su KRVAVI DUKS, FARMERKE I OBUĆA

Osumnjiženom za svirepo ubistvo produžen pritvor.

Apatincu starom dvadeset i osam godina koji se sumnjiči da je 6. marta 2023. godine počinio svirepo ubistvo starice (83) u njenoj porodičnoj u Apatinu produžen je pritvor najduže do 7. aprila 2024. godine, rečeno je za medije u Višem sudu u Somboru.

Pritvor je produžen rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda od 2. februara.

Kako se navodi, pritvor mu je produžen zbog postojanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osobitih okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo koje mu se stavlja na teret, kao i zbog težina posledica koje su dovele do uznemirenja javnosti koje je u ovom trenutku još uvek takvog intenziteta da može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Kako mu se stavlja na teret, postoji osnovana sumnja da je lišio života 83-godišnju staricu iz koristoljublja, na svirep i podmukao način, zadajući joj više uboda nožem po telu od kojih je ona zadobila 15 ubodnih rana i posekotina i od kojih je preminula, pri čemu je trpela bolove jakog intenziteta i jake psihičke patnje.

Podsetimo, kako su mediji ranije pisali, kod njega su u kući pronađeni su krvav duks, farmerke i obuća koje je imao na sebi prilikom zločina. Nož kojim je ubio staricu nađen je na mestu zločina i to je bio krucijalni trag nakon detaljnog veštačenja oružja koji je doveo do hapšenja svirepog mladića.

 Krug osumnjičenih sužen je nakon što je otkriveno da je ubica na mesto zločina došao crvenim puntom, a da je DNK analiza oružja kojim je počinjen zločin potvrdila sumnje policije da je reč o osumnjičenom koji je inače poznanik iz škole unuke pokojnice.

Kako navode iz Višeg suda, za krivično delo koje je počinio 28-godišnjak iz Apatina zaprećena je zatvorska kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Izvor: Srbija Danas/Blic/Vanja Zelenović/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.