Međunarodna filatelistička izložba u Apatinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2018, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna filatelistička izložba u Apatinu

U povodu Ribarskih večeri u Apatinu je otvorena 7. Međunarodna filatelistička izložba na kojoj je promovisana poštanska marka "100 godina od ulaska vojske Kraljevine Srbije u Apatin 1918-2018".

Na ovoj izložbi su učestvovala 22 izlagača, među kojima su bili poznati filatelisti iz Hrvatske, Mađarske, Češke i Republike Srpske.

"Izložba je ušla i u istoriju filatelije Srbije, zato što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvo javno prikazivanje personalizovanih maraka na jednom izlošku bilo upravo u Apatinu. Sve ove godine mi za poštansku marku imamo uvek neki novi motiv, koji na tako malom formatu prikazuje istorijat našeg grada koji ima i neguje bogatu tradiciju svih naroda", rekao je Željko Popović iz Udruženja filatelista u Apatinu.

"Takođe, ove godine smo uspeli organizovati sada već tradicionalni susret kolekcionara, a među izlagačima je bilo najviše numizmatičara, antikvara i filatelista iz mesta domaćina, Sombora, Subotice, Bačkog Petrovca, Novog Sada i Beograda. Filatelija, numizmatika i svi vidovi kolekcionarstva ili retkih predmeta su se mogli videti izloženi na stolovima. Bilo je građana koji su kupovali ili razmenjivali retke predmete koji ih zanimaju, a nama organizatorima je drago da su i izložba i susret kolekcionara bili izuzetno posećeni", dodao je Popović.

Sudeći po zainteresovanosti građana, a i kolekcionara koji su na ovom susretu tvrdili dobar pazar, sledeći susret biće u novembru, poručili su organizatori.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.