Jelen i Nikšićko regionalne marke

Izvor: B92, 16.Jun.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelen i Nikšićko regionalne marke

Beograd -- Jelen pivo i Nikšićko pivo postaće regionalni brendovi, odnosno regionalni prozvodi pivarske grupe "In Bev", saopštila je ta kompanija.

Jelen pivo i Nikšićko pivo, pored matičnih pivara, ubuduće će se proizvoditi i u drugim pivarama, članicama

Prve članice "In Beva" koje su dobile ekskluzivno pravo proizvodnje i punjenja Nikšićkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piva van granica Crne Gore, odnosno Jelen piva van granica Srbije, su "Apatinska pivara" i "Trebjesa", dodaje se u saopštenju

"Apatinska pivara" je odabrana za prvu članicu te grupe koja će proizvoditi Nikšićko pivo van granica Crne Gore zbog stalnog investiranja u modernizaciju proizvodnih pogona kapaciteta četiri miliona hektolitara, kao i kontinuiranog rada na unapredjenju kvaliteta i razvoju brendova piva.

Kvalitet Nikšićkog piva i receptura ostaju nepromenjeni, kao i čuvar brenda "Trebjesa" iz Nikšića, dok pravo punjenja i distribucije prema licenci dobija i "Apatinska pivara" uz strogu kontrolu kvaliteta i primenu originalne recepture.

Jelen pivo proizvodiće se po proverenoj recepturi "Apatinske pivare", a pravo punjenja i distribucije dobiće nikšićka "Trebjesa" uz stalnu proveru kvaliteta.

"Apatinska pivara", kako je navedeno u saopštenju, posluje primenjujući globalni "In Bev" sertifikat za plant manadžment sistem (VPO), HACCP i globalni "In Bev" sertifikat za sistem prodaje (WČP), čime su ispunjeni svi uslovi za punjenje i distribuciju ovog piva van granica Crne Gore.

U saopštenju je navedeno i da jačanje i rast lokalnih brendova poput Jelen piva i Nikšićkog piva za kompaniju "In Bev" i njene članice predstavlja dalji razvoj i jačanje pojedinačnih, lokalnih proizvoda visokog kvaliteta koji na ovaj način postaju regionalni proizvodi, dostupni potrošačima na većem broju tržišta!

Kao vodeća svetska pivarska grupa u kojoj se na globalnom nivou nalazi preko 200 brendova, među kojima su Stela Artois, Bek's i Levenbroj (Lwenbru), kompanija "In Bev" će nastaviti da jača poslovanje kroz internacionalizaciju lokalnih brendova šampiona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.