Jama pun opasnog otpada, šta je unutra? VIDEO

Izvor: B92, 30.Jan.2018, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jama pun opasnog otpada, šta je unutra? VIDEO

Skoro da nema dana da nas ne iznenadi vest o nekom otrovnom otpadu koji se otkrije u Srbiji. Kod Sombora je pronađena ogromna rupa puna nafte.

“Kakav mozak može tako nešto da napravi“, kažu zabrinuti građani.

Šok i neverica među građanima Apatina. Nekoliko kilometara od grada, usred obradivog poljoprivrednog zemljišta otkivena je jama puna, kako se sumnja, toksičnog otpada.

“Po nekom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vizuelnom pregledu radi se o nekim naftnim derivatima, ili ostacima. Zaista, bez toga dok ovlašćena laboratorija ne da stručan nalaz ne možemo o tome govoriti. Mi ćemo sigurno za par dana imati sigurno nalaz i podatak o kojoj vrsti otpada se radi”, rekao je pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine Dragan Sekulić.

U laboratoriju sutra ujutro će stići uzorci s terena, a analize će utvrditi poreklo i karakteristike pronađenog otpada. Tada će nadležni znati na koji način će sanirati zemljište i bezbedno ukloniti otpad, a građani će saznati da li je ostavio posledice na sredinu u kojoj žive.

Prvi slučaj u okolini Apatina, ali drugi samo u prethodnih nekoliko dana. Sve ih ispituju pokrajinske nadležne službe.

“Mi ćemo sve ispitati, uradićemo sve potrebne analize, koje su neophodne da bi zaštitili život i zdravlje ljudi, što je naša glavna obaveza”, rekao je pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić.

Da apsurd bude veći, krater pun opasnog otpada, koje podseća na naftni derivat, nalazi se u neposrednoj blizini Banje Junaković, u kojoj se pacijenti leče lekovitom vodom, koju po kvalitetu porede sa onom na Karlovim varima.

Opširnije u video - prilogu...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.