IZLOŽBA UNIKATNOG NAKITA OD KOŽE

Izvor: Radio Dunav, 27.Nov.2015, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZLOŽBA UNIKATNOG NAKITA OD KOŽE

U Galeriji „Meander“ otvorena je izložba unikatnog nakita od kože i sitnog perja pod nazivom Ptice Ivane Desnica, rodjene u Apatinu koja radi i živi u Beogradu.Izložba se može videti do 11.decembra a potom se seli u Beograd, u januaru, naredne godine a iz Beograda u evropske metropole.
Ivana Desnica diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek savremeno odevanje, a od 2013. godine prati program doktorskih studija na katedri Savremeno odevanje FPU. Kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << magistarske i doktorske studije bavi se istraživanjem starih zanata, i njihovom primenom u izradi ukrasnih predmeta od kože.
Kombinuje različite materijale: kožu, saten, pleksiglas, plastične folije itd. sa ciljem da kroz proces ručne izrade, koristeći tehnike starih zanata, stvori unikatni nakit savremenog dizajna. Budući da smo svesni nekontrolisanog konzumerizma i zagađenja kao glavnih svetskih problema, naša delatnost prati koncept održivog dizajna koji predstavlja jedan od mehanizama za smanjenje zagađenja naše planete. Ne ustručava se da koristi male ostatke visokokvalitetne i skupe kože koja u velikim proizvodnim sistemima predstavlja višak i gotovo se uvek baca, i da od nje stvori novi predmet.

Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.