IZLOŽBA OLDTAJMERA U APATINU

Izvor: Radio Dunav, 21.Apr.2018, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZLOŽBA OLDTAJMERA U APATINU

Danas je na apatinskom trgu Nikole Tesle održana izložba Oldtajmer automobila i koncert apatinskog rok benda “Prljavi Romeo”.
Turistička organizacija Apatin je manifestaciju organizovala u saradnji sa Oltajmer klubom “Des Arts” iz Sombora.
Oldtajmeri su iz Sombora na apatinski Trg stigli oko 12 časova i zadržali se duže od sata. Građani i posetioci Apatina mogli su uživati u pogledu na osamdesetak automobila različitih starosti. Bilo je među njima nekada veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << popularnih buba, ajkula, dijana, amija, zastavinih stojadina, tristaća i nezaobilaznih fića, i mnogih drugih. Među automobilima bilo je i nekoliko vremešnih motocikala, takođe u odličnom voznom stanju. Svi upeglani i uglancani kao da su sada iz radnje izašli, a ne da gaze nekoliko decenija starosti.
– Ovo je drugi put da smo u Apatinu i veoma smo zadovoljno organizacijom, dočekom i prijemom vaših građana. Trg je idealan jer je lako dostupan, širok i pogodan za predstavljanje brojnih automobila. Ovu manifetsaciju širimo po regionu i uz pomoć Turističke organizacije na našu rutu smo uvrstili i Apatin. Došli smo sa 80 vozila, od kojih je najstariji iz 1946. godine i stiže iz Varaždina, a najmlađi citroen iz 1984. godine, kaže Dragan Bokun, sekretar “Des Arts”-a.
Oldajmeri su stigli iz celog regiona, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Rumunije, zatim Nemačke, Britanije, Srbije.
– Ovo je još jedna od manifestacija koju je danas organizovala Turistička organizacija Apatin. Radimo na tome da ovakvih programa, interesantnih građanima i posetiocima Apatina bude što više. Budžet za ove ave manifestacije je minimalan, tako da ćemo već u skorije vreme organizovati nove. Zadovoljni smo posetom na oba današnja dešavanja, izložbu oldtajmera i cvetnu pijacu, rekao je Nemanja Jović, direktor Turističke organizacije Apatin.
Vlasnici su bili raspoloženi za razgovor sa zainteresovanim posetiocima i rado su predstavili svoje ljubimce, pokazali šta se krije ispod haube i unutrašnjosti automobila, ili se fotografisali.
Nakon defilea kroz grad, vlasnici oldtajmera su obišli šetalište kraj Dunava i pravoslavni hram “Sabor Svetih apostola”. Pre toga su videli Katoličku crkvu “Srce Isusovo” i posetili Muzej Podunavskih Nemaca.
Celokupni program na Trgu obogaćen je nastupom apatinskog rok benda “Prljavi Romeo”.
Oldtajmeri su u Apatinu dostojno odbranili čast “matoraca”. Iako su neki od njih poslednji primerci svoje vrste, mašine im jednako dobro bruje i točkovi klize po cesti. Možda za njima niko “ne guta” prašinu, ali sigurno izazivaju pažnju gde god se pojave.

Nastavak na Radio Dunav...






Povezane vesti

APATINCI UŽIVALI U DEFILEU KONJA, ZAPREGA I FIJAKERA (FOTO)

Izvor: Radio Dunav, 22.Apr.2018, 14:24

Dvadesetak zaprega i isto toliko konja i jahača defilovalo je danas na stadionu fudbalskog kluba “Mladost” u Apatinu.. Defile , koji je prvi put održan u Apatinu, a koji su organizovali Udruženje odgajivača i ljubitelja konja “ULAR” iz Apatina, Turistička organizacija Apatin uz veliku podršku...

Nastavak na Radio Dunav...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.