HTEO DA POMOGNE BRATU, PA I ON UPAO U REKU? Potresne scene - i dalje traje potraga za dečacima u Dunavu

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2023, 08:54

HTEO DA POMOGNE BRATU, PA I ON UPAO U REKU? Potresne scene - i dalje traje potraga za dečacima u Dunavu

Dečacima od 10 i 11 godina trag se izgubio u ponedeljak u 14 sati, a njihovi bicikli i obuća nađeni na obali reke u Apatinu.

Potraga za dečacima koji su u ponedeljak oko 14 sati nestali u Apatinu, trajala je juče čitavog dana, a angažovani su i ronioci Žandarmerije, koji su pretraživali Dunav na čijoj obali su pronađeni bicikli i patike mališana.

Podsetimo, na obali pored kajak kluba na Dunavu pronađene su stvari dvojice nestalih dečaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su inače braća, ali ne rođena, što je podgrejalo sumnje da su oni upali u reku. Građani, prijatelji, rođaci, kao i roditelji nestale dece okupili su se juče ujutru pored kajak kluba, na mestu gde su deca poslednji put viđena.

- Čuli smo da je u ponedeljak sa dečacima bilo i treće dete. Vozili su bicikle i igrali su se. Navodno su dvojica predložila da rashlade noge u Dunavu. Taj treći dečak nije hteo i otišao je kući - priča izvor i nastavlja:

- Izgleda da su se dečaci izuli i zaista ušli u reku da skvase noge. Čuli smo da se onda jedan okliznuo prilikom ulaska, a da je drugi mališan krenuo za njim da mu pomogne i tako su obojica nestala u vodi.

Apatinci su juče rekli i da su nestali dečaci u rodbinskim odnosima.

- Majka mlađeg dečaka i otac starijeg su sestra i brat, ali ne rođeni. Ipak su bliski i deca su im vršnjaci i druže se - pričaju okupljeni građani, koji su ceo dan zabrinuto iščekivali vesti o mališanima.

Na obali Dunava juče su bile i majke nestale dece. Majka mlađeg dečaka neprestano je plakala i dozivala sina, molila ga da joj se vrati, dok je drugoj majci u jednom trenutku pozlilo, pa je reagovala ekipa Hitne pomoći, koja je sve vreme dežurala na licu mesta.

- U jednom trenutku su je medicinski radnici uveli u sanitet. Ženi nije dobro, a kako i da joj bude... - rekli su okupljeni građani, koji za mališane imaju samo reči hvale.

- Oni su zlatni dečaci. Predivni, dobri, kulturni, uvek nasmejani. Vole da se druže, da se smeju. Očajni smo, sve se nadamo da je ipak u pitanju dečji nestašluk, šala, da su se ipak negde sakrili - dodali su.

Dušan Banjac, član Društva za podvodne aktivnosti iz Apatina, rekao je za Kurir da Dunav baš na tom mestu meandrira i svom svojom silinom udara u obalu baš na toj tački.

- Onda nastavlja kretanje udesno i zato je tu dubina vode gotovo 25 metara - kaže Banjac, koji je i iskusni ronilac, i dodaje:

- Visok vodostaj daje dodatnu snagu i brzinu i zato je ronjenje otežano i gotovo rizično, sa malom šansom za uspeh.

Inače, ronioci Žandarmerije su tokom jučerašnjeg dana pretražili okolinu mesta za koju se sumnja da su dečaci upali u Dunav.

- Nastaviće nizvodno sonarima, pa će zaranjati tamo gde sonarom nešto primete - objasnio je izvor.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.