Do kraja godine apatinski Dom zdravlja u novom ruhu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2019, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine apatinski Dom zdravlja u novom ruhu

Posle nabavke novih vozila, ultrazvuka, uređenja toaleta i sanitarnih mesta za pacijente, u apatinskom Domu zdravlja izvode se najopsežniji radovi na adaptaciji ordinacija i čekaonica.

Prvi i drugi sprat u zgradi apatinskog Doma zdravlja, gde su smeštene najveće službe opšta praksa, oftamologija, odeljenje za previjalište i intervencije, prvi put dobiće nove uslove za rad, a pored podova i stolarije za ordinacije je predviđena medicinska oprema, a u čekaonicama novi nameštaj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Odeljenje laboratorijske dijagnostike već radi u novim uslovima, a kompletna rekonstrukcija omogućiće pružanje kvalitetnije usluge pacijentima i rad zaposlenih.

"Kada sam ušao u Dom zdravlja prilično sam pozitivno iznenađen kako se sve ovde radi, odlično je", kaže pacijent Milan Zec.

"Baš je lepo, prijatno sam iznenađena, sviđa mi se kako laboratorija izgleda", dodaje Danica Orozović.

"Ovde sam od maja ove godine, a kada sam došla uslovi su bili loši. Dobili smo kompletno novu opremu, mnogo je bolje i funkcionalnije za rad", napominje Danijela Ševo, magistar biohemije i načelnik Službe laboratorijske dijagnostike Dom zdravlja Apatin.

Radovi se finansiraju iz budžeta opštine Apatin u iznosu od 16 miliona dinara.

"Radili smo do sada neke sitne popravke u smislu krečenja, ali ovolika rekonstrukcija do sada nije bila u Domu zdravlja. Izvode se do sada najopsežniji radovi koji podrazumevaju i sanitarna mesta, kompletne elektro instalacije. Laboratorija je u svojim prostorijama već počela da radi i negde smo na sredini renoviranja", objašnjava Branka Bajić, zamenica direktora Doma zdravlja Apatin.

"Stanje u Domu zdravlja je pre nekoliko godina bilo izuzetno loše, nismo imali ni vozila u ispravnom stanju, a od tada je mnogo sredstava uloženo u Dom zdravlja, pa su kupljena tri nova medicinska vozila i novi ultra zvuk sa sredstvima opštine Apatin", napominje Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine Apatin:

Završetak radova na rekonstrukciji apatinskog Doma zdravlja planiran je tokom decembra ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.