BRAVO: Očišćeno 2,5 tone đubreta oko Dunava

Izvor: Mondo, 01.Jul.2019, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAVO: Očišćeno 2,5 tone đubreta oko Dunava

U velikoj akciji čišćenja priobalja Dunava u sedam gradova prikupljeno je više od 2,5 tone ambalažnog otpada i očišćeno oko 2 kilometra obale

Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

Akcija je okupila 350 volontera u Apatinu, Somboru, Novom Sadu, Beogradu, Smederevu, Golupcu i Kladovu koji su svojim angažovanjem, povodom međunarodnog dana Dunava, doprineli očuvanju životne sredine i smanjenju ambalažnog otpada.

Čišćenje priobalja organizovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Coca-Cola sistem u Srbiji u partnerstvu sa organizacijom Let’s do it Srbija, a pridržili su im se brojni građani i zaposleni kompanije.

Akciju je obeležilo i proglašenje pobednika konkursa za najuspešniju školu u prikupljanju ambalažnog otpada, koji su početkom juna raspisali Coca-Cola sistem i nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije. Nagradu od 10.000 evra za renoviranje školskog dvorišta, dobili su učenici gimnazije "Nikola Tesla" iz Apatina.

Samo zahvaljujući ovom konkursu, na kojem su učestvovale srednje škole iz sedam podunavskih gradova, prikupljeno je više od 2 tone ambalaže.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koka kola sistem organizovao čišćenje priobalja Dunava

Izvor: Beta, 01.Jul.2019

U akciji čišćenja priobalja Dunava koju je organizovala kompanija Koka kola sistem u sedam gradova Srbije prikupljeno je više od 2,5 tone ambalažnog otpada i očišćeno oko dva kilometra obale, saopštila je danas ta kompanijaAkcija je, kako se navodi, okupila 350 volontera u Apatinu, Somboru,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.