Apatin: Razgovor ministra poljoprivrede i paora

Izvor: Radio 021, 31.Jan.2017, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apatin: Razgovor ministra poljoprivrede i paora

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović posetio je danas Apatin.

U razgovoru sa predsednikom opštine, Milanom Škrbićem i poljoprivrednicima sa teritorije te opštine, Nedimović je izjavio da će poljoprivredni budžet u ovoj godini biti razvojni i investicioni i da je prekinut trend smanjenja rashoda države za poljoprivredu, kakav je bio prethodnih godina.

"Osim povećanje budžeta, ministarstvo uvodi dve nove mere. Jedna se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odnosi na mlade poljoprivredne proizvođače kojima će biti ponuđeno do 10.000 evra za kretanje u proizvodnju i to samo na osnovu biznis plana i unapred", rekao je Nedimović i dodao da se druga značajna mera uvodi u voćarskoj i povrtarskoj proizvodnji gde će država subvencionisati kupovinu malih traktora u iznosu od 50-60 odsto od njegove cene, prenosi Radio Dunav.

Ministar je tokom posete predstavio i druge programe kojima ministarstvo može da stimuliše poljoprivredne proizvođače da krenu putem povećanja konkurentnosti, a stimulacije se odnose na kupovinu opreme i mehanizacije, kao i na izgradnju objekata za čuvanje i preradu robe.

Autor: Radio Dunav
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.