Umro tvorac McAfee antivirusa - pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji

Izvor: B92, 23.Jun.2021, 22:40

Umro tvorac McAfee antivirusa - pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji

John McAfee je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji u Barseloni nekoliko sati nakon što je španski sud odobrio njegovu izručenje u SAD, objavili su svetski mediji.

Bivši softverski tajkun, poznat po svom antivirusnom softveru i ekscentričnom načinu života, uhapšen je na aerodromu u Barseloni u oktobru 2020. godine nakon što su američki savezni tužioci otpečatili optužnicu zbog optužbi da je utajio porez.

Američka Komisija za hartije od vrednosti takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je podnela građansku prijavu protiv McAfee-ja, navodeći da je od netačnih i obmanjujućih preporuka za kriptovalute zaradio preko 23,1 milion dolara neprijavljenog prihoda.

McAfee, koji je imao pravo žalbe na tu odluku, rekao je tokom saslušanja o ekstradiciji da su optužbe politički motivisane, povezujući ih sa njegovom neuspelom kandidaturom kao kandida Libertarijanske stranke na američkim predsedničkim izborima 2020. godine. Španski tužilac Carlos Bautista odbacio je ovu ideju jer Libertarijanska stranka retko dobija više od 1% glasova na američkim izborima.

McAfee ostavlja suprugu Janice Dison, bivšu seksualnu radnicu s kojom se oženio 2013. godine, i - prema McAfee-jevim tvrdnjama na Tvitter-u - 47 biološke dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Antivirusi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.