Tvorac antivirusa McAfee uhapšen u Belizeu

Izvor: Vostok.rs, 02.Dec.2012, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tvorac antivirusa McAfee uhapšen u Belizeu

02.12.2012. -

Tvorac kompjuterskog antivirusa McAfee Džon Mekafi je uhapšen na granici Belizea i Meksika zbog sumnje da je ubio suseda, piše u njegovom zvaničnom blogu. Policija želi da ispita 67-godišnjeg programera u vezi smrti Amerikanca Gregori Fola, koji je ubijen iz pištolja u svom domu na karipskom ostrvu. Sam Mekafi je ranije izjavio da ne snosi odgovornost za smrt Fola i da se u Belizeu krije od policije, bojeći se da će biti ubijen.

U maju 2012. policija Belizea je privodila Mekafija zbog nedozvoljenog posedovanja oružja i narkotika, ali su kasnije optužnice protiv njega povučene.

Izvor: Glas Rusije, foto: "Vesti.Ru"    
Pogledaj vesti o: Antivirusi

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Vesti o hapšenju nisu tačne, Džon Mek Afi ipak i dalje u bekstvu

Izvor: Informacija.rs, 03.Dec.2012, 13:11

Pionir antivirusne zaštite, osnivač kompanije McAfee, Džon Mek Afi, za kojim zbog ubistva komšije, američkog državljanina Gregorija Faula, tragaju vlasti u Belizeu, navodno je uhvaćen nakon višenedeljnog skrivanja od policije. „Dobili smo nepotvrđenu informaciju da je Džon Mek Afi uhvaćen...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.