REVOLUCIONARNO OTKRIĆE RUSKIH ISTRAŽIVAČA: Pronađeno više od 15 jedinjenja za stvaranje lekova protiv korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2020, 10:26

REVOLUCIONARNO OTKRIĆE RUSKIH ISTRAŽIVAČA: Pronađeno više od 15 jedinjenja za stvaranje lekova protiv korone

Do danas su procenjena antivirusna svojstava preko 500 kandidata

Ruska služba za fitosanitarni nadzor (Rospotrebnadzor) je procenila antivirusna svojstva više od 500 terapijskih sredstava, a otkriveno je preko 15 obećavajućih jedinjenja za stvaranje lekova protiv virusa korona, saopštila je pres-služba agencije.

Specijalisti centra "Vektor" Rospotrebnadzora obavljaju ispitivanja za procenu efikasnosti antivirusnih preparata, koji su registrovani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na teritoriji Rusije, kao i drugih terapijskih sredstava i novih jedinjenja. Kako je saopštila pres-služba, cilj je da se procene izgledi za njihovu primenu prilikom lečenja kovida-19.

- za terapijska sredstva. Radovi se obavljaju u nekoliko faza, uključujući proučavanje svojstava u eksperimentima in vitro (na ćelijskim kulturama) i in vivo (na laboratorijskim životinjama). Otkriveno je preko 15 jedinjenja koje imaju izraženu antivirusnu aktivnost i obećavajuća su za stvaranje preparata protiv kovida-19 - navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Antivirusi

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.