POVRATAK U ŠKOLU i problemi sa imunitetom: Antivirusna bomba za jačanje IMUNITETA KOD DECE (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2022, 17:59

POVRATAK U ŠKOLU i problemi sa imunitetom: Antivirusna bomba za jačanje IMUNITETA KOD DECE (RECEPT)

Iako su prirodni sastojci i lekoviti preparati iz prirode uvek bolja opcija u odnosu na sirupe, medikamente i antibiotike, prilikom izbora preparata za decu mora se biti posebno obazriv...

JAK imunitet kod dece je ključan za očuvanje zdravlja dece, posebno u većim kolektivima, vrtićima i školama u vreme prolećnih infekcija i svetske pandemije korona virusa koja ne jenjava. Iako su prirodni sastojci i lekoviti preparati iz prirode uvek bolja opcija u odnosu na sirupe, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << medikamente i antibiotike, prilikom izbora preparata za decu mora se biti posebno obazriv. Uprkos lekovitim svojstvima, pojedine biljke i sastojci koji se u njima nalaze nisu preporučljivi za decu.

Za pripremu antivirusnog napitka potrebna su dva limuna, neprskana jer s koriste zajedno sa korom, 200 mililitara prirodnog pčelinjeg meda, 1 srednji koren đumbira i staklena tegla zapremine od pola litra.

Limun samo dobro operite, a đumbir ogulite, pa ih iseckajte na sitne kriške ili komade. Sameljite u blenderu ili štapnim mikserom, dodajte med, pa sve zajedno dobro promešajte. Smesu stavite u čistu teglu i poklopite poklopcem. Čuvajte u frižideru.

Možete uzimati po 1 kašiku dnevno, a deci dajte 1 kašičicu. Takođe, možete staviti u čaj i druge tople napitke.

Limun pored vitamina C sadrži organske kiseline, odlično jača imunitet i preporučen je kod prehlada. Đumbir je apsolutno magičan i višestruko koristan koren. On stimuliše sekreciju mukusa i na takav način ublažava kašalj i olakšava bol u grlu. Đumbir poseduje antibakterijska, antigljivična i antitoksična svojstva, zbog toga se koristi kao prevencija gripa i prehlade. Đumbir je antihistamin i zbog toga se koristi kod alergija Hemijski sastojci u đumbiru su korisni u sprečavanju procesa biosinteza prostaglandina, koji je odgovoran za nastanak upale.
Pogledaj vesti o: Antivirusi,   Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.