Izvor: Njuz.net, 27.Dec.2018, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAŽIVANJE: Antivirusi smanjuju imunitet računara

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeSRBIJA, SVET, 20.decembar 2018, (Njuz) – Istraživanje Instituta za informatiku i epidemiologiju iz Sremske Kamenice pokazalo je da antivirus programi mogu ozbiljno ugroziti prirodni imunitet računara. Ovi rezultati mogu potpuno promeniti naš pristup zaštiti računara i dovesti do dramatičnih promena u IT industriji.
– Decenijama smo verovali da su antivirus programi delotvorno rešenje za brojne probleme koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << ugrožavaju pravilan rad računara, ali naš eksperiment je jasno pokazao da njihovo instaliranje može imati nesagledive posledice – priča dr Slađan Veljković sa Instituta iz Kamenice. – Naime, njihovim instaliranjem računari vremenom gube prirodnu sposobnost da se sami brane. Ovaj pad imuniteta se prenosi sa generacije na generaciju, pa već danas imamo računare bez sopstvenog imuniteta, potpuno nesposobne da se odbrane od virusa. Na sve to, virusi evoluiraju, postaju sve otporniji što nas dovodi u vrlo opasnu situaciju. Ne bih želeo da donosim preuranjene zaključke i uznemiravam javnost, ali se plašim da će efekti, najblaže rečeno, biti apokaliptični – upozorava ovaj eminentni stručnjak.
Ovo istraživanje potvrđuje odavno postojeće sumnje korisnika računara i bez argumenata ostavlja one koji su ih proglašavali šarlatanima.
– Godinama se borim protiv korišćenja antivirusa. Mnogi su smatrali da sam paranoičan, da verujem kvazinaučnicima, ali istinu je nemoguće sakriti. Konačno sam dobio naučnu potvrdu svojih stavova – kaže Nenad Šišović, aktivista grupe Stop antivirusizaciji računara. – Iza svega stoji lobi proizvođača ovih programa koji namerno šire paniku samo da bismo kupovali njihove proizvode. Godinama svoje računare štitim prirodnim putem. Dovoljno je s vremena na vreme očistiti kućište i monitor rakijom i bićete potpuno bezbedni od svih virusa – otkriva on.
Bojan Savić
The post ISTRAŽIVANJE: Antivirusi smanjuju imunitet računara appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.