dsixda’s Android Kitchen – Skuvajte sopstveni Android ROM

Izvor: Baguje.com, 24.Apr.2012, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

dsixda’s Android Kitchen – Skuvajte sopstveni Android ROM

Android Kitchen je jedinstveni i veoma moćan alat napravljen od strane dsixda, programera sa xda developers foruma koji služi za pravljenje i prepravljanje Android ROM-ova.
Iako je dsixda pre izvesnog vremena prestao da razvija ovaj alat, Android Kitchen je i dalje jedan od retkih All In One alata kojim možete da uradite stvari za koje bi vam inače trebalo vise od 10 različitih alata.
Prednost je >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << takođe što je sve automatizovano. Iako nije u pitanju GUI program nego jedna (ili više ) linux shell skripti, dsixda ga je učinio veoma jednostavnim za korišćenje.

Iako je kao što sam rekao u pitanju linux skripta, moguće je takodje pokretanje i na winowsu pomoću programa Cygwin
Neke od mogućnosti dsixda-ove kuhinje:
Moguće je ekstraktovati ROM-ove iz sledećih formata .zip, .img (nandroid backup) .app (huawei update format) Otpakivanje i ponovno pakovanje boot.img (npr. za zamenu kernela ili promene u ramdisku) Rutovanje fabričkog roma Dodavanje podrške za app2sd (aplikacije na sd kartici) Deodex-ovanje aplikacija iz rom-a (za podršku tema) Ceo spisak funkcija i uputstvo mozete pogledati na originalnoj temi na xda forumu
Korak po korak uputstvo sa slikama možete naći ovde
Jedina mana kuhinje je što neke stvari možda neće raditi na ICS - Ice Cream Sandwich romovima a kako više nema zvanične podrške autora verovatno će na tome i ostati

Post "dsixda's Android Kitchen - Skuvajte sopstveni Android ROM" je objavio pedja za sajt Baguje.COM, dana 24. 04. 2012.
Kategorije: Android, Mobilni | Tagovi:



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.