Zvučna mapa Dorćola

Izvor: Studio B, 20.Nov.2012, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvučna mapa Dorćola

Na mapi, u audio formatu, nalaze se tačke koje kroz lične priče, iskustva i doživljaje objašnjavaju i približavaju sistem vrednosti, pravila i socijalnu kulturu njenih stanovnika, u ovom slučaju Dorćolaca.

Svaka šetnja, interesantnija je ako vam društvo pravi neko ko je u tom kraju odrastao, živeo ili radio, pa se seća zanimljivih dogodovština sa mesta na koja sami možda i ne biste obratili pažnju. Šetnja Dorćolom, od danas će biti upravo takva - puna priča, uspomena >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i avantura.

Zahvaljujući android aplikaciji „zvučna mapa Dorćola", koju možete skinuti sa istoimenog sajta, sada ćete, i kada ste sami, biti - u najboljem društvu.

Osnovna ideja preuzima koncept aktuelnog zvučnog mapiranja svetskih metropola.

Atmosfera jednog grada prezentuje se u audio domenu, prenoseći duh jedne sredine, dinamiku lokaliteta kroz beleženje autentičnosti njihove svakodnevnice.

Dorćol kao mesto susreta različitih kultura i dijaloga istorije i savremenih tokova, ima potencijal brendiranja same sredine. www.zvucnamapadorcola.rs

U narednom periodu planirano je na ovaj način, postavljanje novih tačaka u gradu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.