YouTube konačno omogućio novu opciju svima!

Izvor: Mondo, 06.Nov.2015, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

YouTube konačno omogućio novu opciju svima!

YouTube je svim korisnicima omogućio gledanje video snimaka uz pomoć Google Cardboard VR uređaja.

YouTube Android aplikacija je dobila jednu novu mogućnost koja će sve ljubitelje virtuelne realnosti veoma obradovati. Ako već niste, odmah ažurirajte aplikaciju na svom telefonu kako biste bili u mogućnosti da nove opcije i isprobate.

U pitanju su VR snimci i gledanje istih. Imate dve opcije na raspolaganju: prva - moći ćete da gledate VR video >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << snimke koji su i kreirani za gledanje uz pomoć VR uređaja. Nema ih preterano mnogo, ali će ih svakako biti više kako vreme bude prolazilo. Evo nekoliko koje je Google odabrao. Druga opcija omogućava korisnicima da bilo koji video snimak pogledaju uz pomoć VR uređaja. Neki ovu opciju nazivaju Virtelni bioskop. Snimci nisu snimani kao VR snimci, ali YouTube uz pomoć "magije“ uspeva da ih donekle pretvori u VR snimke, piše GSM Arena.

Da biste koristili obe opcije, pored Android telefona biće vam potreban i Google Cardboard uređaj, što je i logično. Izaberite Cardboard opciju i ubacite telefon u Cardboard uređaj.

Mi smo isprobali i možemo vam reći da je prva opcija zaista odlična. Možete razgledati sve oko sebe dok traje video. Druga opcija je manje zanimljiva - video koji gledate je prikazan na virtuelnom bioskopskom platnu, kao da se nalazite u bioskopskoj sali.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.