Xiaomi 14 Pro će verovatno biti prvi Android u titanijumskoj verziji

Izvor: Piplmetar.rs, 01.Avg.2023, 15:30

Xiaomi 14 Pro će verovatno biti prvi Android u titanijumskoj verziji

Prelazak na telefone u titanijumskoj verziji izgleda postaje trend, pa se tako posle kompanije Apple, pojavila nezvanična informacija da će i kineski Xiaomi to uraditi sa svojim Xiaomi 14 Pro modelom telefona, piše Wccftech. Ukoliko se glasine ispostave kao tačne, to znači da bi ovaj model bio prvi takav Android telefon na tržištu.
Njegovo lansiranje trebalo bi da bude nekoliko meseci nakon iPhone 15 Pro modela, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << za koji se takođe nedavno pojavila informacija da će umesto nerđajućeg čelika dobiti titanijumsku završnu obradu.
Trend telefona u titanijumskoj verziji: Xiaomi 14 Pro će možda pratiti i Samsung Galaxy S24 Ultra Od predstojeće, četrnaeste serije telefona kineske kompanije za koju se šuška da će imati četiri modela: Xiaomi 14, 14 Pro, 14 Pro Plus i 14 Ultra, glasine za sada tvrde da će samo Xiaomi 14 Pro imati titanijumsko kućište.
Međutim, s obzirom na to da bi, barem prema nomenklaturi, modeli Xiaomi 14 Pro Plus i Xiaomi 14 Ultra trebalo da budu malo bolji prema specifikacijama, možda se desi i da na ovim modelima umesto aluminijuma vidimo titanijum.
Uz kineske telefone, tu su i korejski, pa se tako po internetu vrte informacije da će za njima krenuti i kompanija Samsung. Navodno će se titanijumski materijal naći u predstojećem Samsung Galaxy S24 Ultra modelu.


Prelazak na titanijum sa aluminijuma ili nerđajućeg čelika uređajima može doneti više prednosti, omogućavajući im da budu izdržljiviji na fizička oštećenja, a ujedno i lakši. Međutim, osim ovih prednosti, titanijum ima svoje mane, a to je pre svega veća cena u odnosu na materijale koji se trenutno koriste.
Samim tim, i uređaji koji će dolaziti u titanijumskim verzijama biće skuplji. To je i jedan od razloga zašto su se kompanije do sada uzdržavale od upotrebe ovakvog materijala u svojim uređajima. Kada je u pitanju Xiaomi 14 Pro, nezvanične informacije ukazuju da će ga pokretati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipset, što bi takođe trebalo da ga postavi u vrh vodećih modela pametnih telefona na tržištu.
Lansiranje procesora najavljeno je za oktobar ove godine, što znači da bi 14. serija Xiaomi telefona mogla da izađe već u novembru.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Pogledaj vesti o: Apple,   iPhone

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.