Viber zvanično dobio noćni mod na Android-u!

Izvor: SaznajNovo.com, 06.Mar.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viber zvanično dobio noćni mod na Android-u!

Ukoliko, iz nekog razloga, koristite Viber sigurno ste u sred noćnog dopisivanja poželeli da interfejs aplikacije bude taman. Pre nekoliko dana Facebook je omogućio noćni mod za Messenger aplikaciju, a trend prati i Viber.
Sve više korisnika zahteva noćni mod, a problem je prepoznao i Google te je omogućio noćni režim na nivou sistema u Android Q verziji.
Istina je da noćni režim veoma, veoma, veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << dobro dođe za korišćenje aplikacije noću. Sve više developera je svesno toga te dodaju noćni režim u svoje aplikacije.
Viber je zvanično objavio da je noćni mod (Dark mode) dostupan i da se može jednostavno aktivirati u opcijama.
Walk on the dark side 🌃 Check out our new dark mode theme on Android! Save battery 🔋, protect your eyes 🙄, and keep the room dark when other people are trying to sleep.

Try #DarkMode Now: https://t.co/Xn0QIKbrJX pic.twitter.com/DJK22oJMNR
— Viber (@Viber) March 5, 2019
Potrebno je da ažurirate Viber na najnoviju verziju i kada ga pokrenete videćete obaveštenje na dnu da je noćni mod dostupan. Ako kliknete na „Try it“ bićete preusmereni na stranicu gde možete uključiti noćni mod.

Ukoliko ne vidite obaveštenje, ili vam je promaklo, evo uputstva:
1) U Viber aplikaciji na dnu tapnite na „More
2) Tapnite na „Settings
3) Zatim na „Appearance
4) Uključite opciju „Dark Mode

Aplikacija će odmah postati tamna i prijatnija na oko. Jedino što bih zamerio jeste to što se ne dobija čista crna boja za AMOLED ekrane, već neka boja uglja.
Iz Viber tima su na svom Twitter nalogu napisali da će ova tamna tema, između ostalog, uštedeti bateriju. Hoće uštedeti, ali veoma malo. Prava ušteda bi se postigla čistom crnom na AMOLED ekranima jer se u tom slučaju diode skroz isključuju. No dobro, i ovo je dovoljno za sada.
Detaljnije - Viber zvanično dobio noćni mod na Android-u!
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.