Uskoro ćemo kamerom moći da merimo puls

Izvor: B92, 08.Feb.2021, 12:04

Uskoro ćemo kamerom moći da merimo puls

Google dodaje dve važne funkcije u Fit aplikaciju na Pixel modelima - a uskoro će ih dodati i u ostale Android telefone.

Naime, korisnici će uz pomoć ove aplikacije ubuduće moći da izmere svoj puls i da isprate ritam disanja. Ove funkcije, naravno, trebalo bi da se koriste samo za praćenje opšteg zdravstvenog stanja i proveru parametara, a nikako ne mogu da zamene lekarski pregled.

Kako biste izmerili brzinu disanja (broj udisaja u minuti), biće dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da uperite prednju kameru telefona u glavu i prsa. Za puls, trebalo bi da stavite prst preko kamere gde se nalaze senzori, prenosi portal The Verge.

"Doktori računaju broj udisaja kod pacijenata tako što uoče koliko puta se grudi podižu i spuštaju, a Fit aplikacija bi trebalo da radi na sličan način. Koristimo veštačku inteligenciju kako bismo izmerili različite parametre i pomogli ljudima da održe najbolje moguće zdravstveno stanje", rekli su iz Google Health-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uskoro ćemo kamerom moći da merimo puls

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2021

Google dodaje dve važne funkcije u Fit aplikaciju na Pixel modelima - a uskoro će ih dodati i u ostale Android telefone...Naime, korisnici će uz pomoć ove aplikacije ubuduće moći da izmere svoj puls i da isprate ritam disanja. Ove funkcije, naravno, trebalo bi da se koriste samo za praćenje opšteg...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.