United Cloud organizuje Android TV Hakaton

Izvor: N1 televizija, 15.Nov.2018, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

United Cloud organizuje Android TV Hakaton

United Cloud, razvojni centar United Grupe, koji je i tvorac EON-a, platforme na svim ekranima, 5. i 6. decembra organizuje Android TV Hakaton. Takmičari će za konkretne teme saznati na sam dan Hakatona, a one će se zasnivati na razlicitim načinima interakcije sa Android TV uređajima.

O detaljima takmičenja, za Info biz govorio je Nemanja Krivokapić, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << senior developer razvojnog centra United Cloud.

Ko moze da se prijavi na Hakaton?

"Na taj Hakaton su pozvani programeri svih profila, nije neophodno da imaju predznanje android programiranja. Takođe, pozivamo i sve dizajnere korisničkog interfejsa, da se obavezno priključe. Ti timovi su od maksimalno četiri člana i prijavljuju se pojedinačno putem našeg vebsajta", kaže Krivokapić.

Kakvo predznanje treba da imaju takmičari?

"Jedino predznanje koje moraju da imaju je da budu iz programerskog sveta, potrebni su nam programeri svih profila, kako bekend tako i frontend tehnologije. Dakle, andorid predznanje nije neophodno, jer smo obezbedili programere iz kompanije Gugl. Takođe, posedujemo ekspertizu u android tehnologiji, tako da će naše kolege biti tu da im pomognu".

Kakve nagrade očekuju pobednike?

"Spemili smo odlično iskustvo. Sledeće godine u Kaliforniji održava se najveći Gugl događaj i mi smo obezbedili pokrivene kompletne troškove posete tom događaju, njih četvoro sa još hiljadu učesnika".

Šta je Android TV?

"Televizija nije više jednosmerni medij komunikacije. Gledaoci sami žele da uređuju sadržaj koji gledaju. Gugl je to prepoznao i želeli su da to korisničko iskustvo prebace i na male ekrane i tako je došlo do ideje da se razvije android tv operativni sistem. Gugl sada već agresivno nastupa i sve više proizvođača televizora implementira njihov operativni sistem i tako isporučuje krajnjim korisnicima", kaže Nemanja Krivokapić.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.