Stopiran AIR za Linux

Izvor: ITsvet.com, 20.Jun.2011, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stopiran AIR za Linux

Nakon što je doneta odluka da prioriteti treba da budu iOS i Android, Adobe Systems je stopirao pokretanje njihove sopstvene verzije AIR programske fondacije za Linux. AIR kombinuje Flash i Web pretraživač sa ciljem da programerima omogući da kreiraju samostalni softver koji se pokreće na bilo kom sistemu sa osnovnim AIR „runtime“ kojeg izvršava softver. Njegova tehnologija podrazumeva, na primer, da odvojene verzije TweetDeck – istaknute AIR aplikacije – ne moraju ponovo da se pišu za Mac OS i Windows. U zvaničnom saopštenju Adobe Systems navodi se da više neće objavljivati sopstvene verzije Adobe AIR i AIR SDK za desktop Linux ali da će njihovi partneri to raditi.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Prvi Chromebook u prodaji

Izvor: ITsvet.com, 20.Jun.2011

Prvi laptop uređaj koji pokreće Google-ov Chrome operativni sistem pojavio se u prodaji na teritoriji SAD. Ovaj Samsung uređaj menja instalirani softver aplikacijom koja je bazirana na pretraživaču koja fajlove skladišti online. Google tvrdi da ova tehnologija omogućava novi način korišćenja...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.