Stižu nove opcije sistema EMUI 9 u sklopu HUAWEI Mate 20 serije

Izvor: ItRešenja.com, 19.Okt.2018, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stižu nove opcije sistema EMUI 9 u sklopu HUAWEI Mate 20 serije

Kompanija Huawei Consumer Business Group predstavila je EMUI 9, operativni sistem (OS) kompanije Huawei sa Android P ažuriranjem. Dostupan na velikom broju Huawei i Honor uređaja, EMUI 9 je iz beta faze testiranja izašao u isto vreme kada je HUAWEI Mate 20 serija puštena u prodaju, i sa sobom donosi nove opcije za sve podržane uređaje. Razvijen tako da ,,Omogući kvalitetan život“, najnoviji Huawei OS kupcima nudi znatno unapređene >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << performanse, nove opcije i ubrzani rad interfejsa.

,,EMUI 9 predstavlja kulminaciju našeg rada na istraživanju i razvoju, i omogućava nam da ostanemo verni našoj izreci Stvoren brz, ostaje brz. Zajedno sa predstavljanjem HUAWEI Mate 20 serije, oduševljeni smo što možemo da ponudimo veliki broj novih iskustava na Huawei uređajima koji koriste naš najnoviji operativni sistem. Ove nove opcije vezane za veštačku inteligenciju i produktivnost, će pružiti podršku našim kupcima i omogućiti im da svoje uređaje iskoriste još bolje”, rekao je Dr Chenglu Wang, President of Software Engineering, Huawei Consumer BG.

Najbolja iskustva, pre svega

Posvećen pružanju najsavremenijih i najboljih iskustava svojim kupcima, Huawei je uvek nastojao da u svojim proizvodima primeni najnovije tehnologije. Što se tiče operativnog sistema, Huawei je uvek među prvima u industriji koji ponude sopstveni OS zasnovan na najnovijoj Android platformi. EMUI 9 je predstavljen 1. septembra u Nemačkoj i 5. septembra u Kini, čime je Huawei postao jedna od prvih kompanija koje su počele da koriste najnoviji Android P softver.

Najnoviji EMUI predstavlja nastavak razvoja čiji je moto Rođen brz, ostaje brz. Celokupnom korisničkom iskustvu donosi primetno poboljšanje u performansama. Svaki aspekt, od brzine reakcije na dodir, pokretanja aplikacija do neometanog rada apalikacija, je optimizovan za novi nivo brzine i efikasnosti zahvaljujući ogromnom broju poboljšanja koje ovaj Huawei OS donosi Android platformi. Pored toga, Huawei je doradio ovo ažuriranje ne bi li bilo dostupno i na starijim generacijama uređaja – što oslikava posvećenost ove kompanije podršci radu svojih uređaja dugo nakon što su pušteni u prodaju.

Jednostavan, prijatan, konzistentan

Najbolji interfejs je onaj koji se ne primećuje – odnosno onaj koji se potpuno uklopi u iskustvo korišćenja. Da bi to postigao, interfejs mora biti jednostavan, prijatan i konzistentan. Ova tri faktora moraju biti prisutna istivremeno da se ne bi poremetila imerzija. EMUI 9 je savršeni primer koji dočarava kako se ova kombinacija naizgled neprimetno sjedinjuje.

EMUI 9 poseduje veoma jednostavan meni za podešavanja. Koristi pristup podele na dva kraka: smanjen je broj opcija na meniju za podešavanja, ali tu je opcija za dodatna podešavanja koja služi za komplikovanije konfiguracije. U poređenju sa svojim prethodnikom, EMUI 9 ima 10% manje opcija. Mnoge stavke su uklonjenje radi bolje kategorizacije. Pored toga, pomeranjem dodatnih opcija u zasebnu opciju, korsinicima je ponuđen jednostavniji meni za svakodnevnu upotrebu, dok je istovremeno zadržana opcija koja im omogućava da prave sitnije promene na svom uređaju.

Huawei je standardizovao dizajn i opcije EMUI sistema ne bi li osigurao da ovaj OS ponudi vizuelno i funkcionalno najkonzistentnije iskustvo. Opcije slične po prirodi svog rada – kao što su Timer, Clock i Compass – redizajnirane su primenom istog jezika dizajna da bi se dobilo najpovezanije i najintutivnije korisničko iskustvo.

Sa bržim aplikacijama i jednostavnijom navigacijom, svaka interakcija sa sistemom EMUI 9 predstavlja zadovoljstvo. Huawei je dizajnirao EMUI 9 tako da bude ergonomski najnapredniji EMUI sistem. Novi interfejs sadrži optimizovano pozicioniranje opcija za navigaciju koje značajno olakšava korišćenje uređaja jednom rukom. Na primer, navigacija kroz galariju slika je pomerena na dno ekrana, što korisnicima omogućava da prolaze kroz opcije kao što su Photos, Albums, Highlights ili Discover koristeći samo palac ruke kojom drže uređaj.

Inteligentno iskustvo

Zahvaljujući poboljšanjima vezanim za veštačku ineligenciju, EMUI 9 donosi Spotlight Reel na sve uređaje koji podržavaju rad ove opcije. Dostupna u sklopu Gallery aplikacije, ova nova opcija koristi AI mogućnosti Huawei uređaja da automatski montira snimak od 10 sekundi koji ističe pojedince koji se pojavljuju u korisnikovoj video kolekciji.

Pored toga, EMUI 9 nudi dva načina kako korisnici mogu da primene veštačku inteligenciju da obogate svoje živote: HiVision i HiTouch.

HiVision i HiTouch 

 Povećana produktivnost kroz poboljšanu opciju Easy Projection

U sklopu HUAWEI Mate 20 serije, kompanija Huawei je kupcima predstavila opciju Easy Projection koja im omogućava da lako povežu svoje uređaje sa eksternim displejom zarad povećanja produktivnosti. Za potrebe sistema EMUI 9, Huawei je dodao i opciju korišćenja bez kabla. Korisnici sistema EMUI 9 sada imaju pristup opcijama One-click Projection, i Highlight and Capture on Big Screen koje im omogućavaju da jednostavno dodaju glavne trenutke snimka ili uslikaju sadržaj koji se projektuje na većim ekranima, poput televizora.

Uz Wireless Easy Projection, EMUI 9 podržava rad još velikog broja drugih opcija koje povećavaju produktivnost, uključujući:

Ostale nove opcije

EMUI 9 poseduje još neke nove opcije koje su obelodanjene već tokom zvaničnog predstavljanja. Jedna od njih je Password Vault, opcija koja bezbedno čuva korisnikove lozinke na lokalnoj memoriji, kao i opcije za očuvanje digitalnih svojstava kao što je Digital Balance za praćenje načina korišćenja uređaja, App Limit kojom se podešava vremensko ograničenje rada raznih aplikacija, kao i Wind Down, koja ekranu daje crno-belu boju tokom podešenog vremena za spavanje.

Raspored ažuriranja

Sistem EMUI 9 je unapred instaliran na telefonima HUAWEI Mate 20 serije. Na određenim tržištima ažuriranje je već dostupno za telefone HUAWEI P20 Pro, HUAWEI P20, HUAWEI Mate 10 Pro i HUAWEI Mate 10, putem HOTA ažuriranja.

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

Huawei predstavlja HUAWEI WATCH GT i HUAWEI Band 3 Pro

Izvor: ItRešenja.com, 19.Okt.2018

Huawei Consumer Business Group je svečano predstavila dva nova sata: HUAWEI WATCH GT i HUAWEI Band 3 Pro. Predstavljeni zajedno sa flegšip HUAWEI Mate 20 serijom, satovi svojim korisnicima nude nove i sofisticirane načine za  praćenje aktivnosti i fitnes treninga, koji su bazirani na naučnom istraživanju...Sa...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.