Stižu dual-boot Windows/Android telefoni

Izvor: B92, 03.Mar.2014, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stižu dual-boot Windows/Android telefoni

Dve SIM kartice u jednom telefonu nisu ništa neobično, ali pokretanje aplikacija iz dva različita ekosistema na istom uređaju su i dalje samo pusta želja za obične korisnike. Ipak, 2014. godina bi mogla da bude ona u kojoj ćemo konačno moći da u jednom pakovanju stavimo u džep dva operativna sistema.

Nakon priče o telefonu Revolution kompanije Geeksphone, koji bi u budućnosti mogao da "tera" i Android i Firefox >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << OS, sada se pojavila najava indijske firme "Karbonn Mobile" o izbacivanju na tržište telefona sa Windows Phone/Android kombinacijom već u junu.

Kako piše "Tajms of India", potpisan je ugovor sa Microsoftom, koji je posle kupovine Nokije očigledno odlučio da promeni strategiju i bude "otvoreniji" u areni pametnih telefona.

"Potpisali smo sporazum i izbacićemo prvu liniju Windows Phone uređaja za tri meseca", rekao je prvi čovek Karbonna Sudhir Hasija.

Kako je objašenjeno, prvi dual-boot uređaji su namenjeni "profesionalcima i naprednim korisnicima".

Podsetimo, nedavno su se pojavile insajderske priče da se razmišlja o tome da se Windows Phone sistem otvori za Android aplikacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.