Stiže Android opcija o kojoj svi pričaju

Izvor: Mondo, 11.Mar.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže Android opcija o kojoj svi pričaju

Iako smo je odavno sreli na Androidima sa dorađenim softverom, ova opcija u "stock" Android tek treba da stigne...

Sledeća Google Android verzija, ne Android 5.1 koji je predstavljen 10. februara, mogla bi doneti podršku za "multi-window", odnosno istovremeno pokretanje više aplikacija u prozorima na jednom displeju. Ovo Samsung, LG (slike >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su u Galeriji), Alcatel i drugi Androidi imaju kao dodatak proizvođača na osnovni Android OS, ali bi Google sad prvi put tu opciju mogao da ubaci na osnovni (stock, Vanilla) Android, pa bi "multi-window" mogli da imaju svi Androidi.

Najava ove opcije izazvala je veliki broj pozitivnih komentara korisnika Androida, koji bi očigledno rado koristili dve odvojene aplikacije na jednom ekranu. Forumi su preplavljeni predlozima Googlu kako da unapredi već postojeća "multi-window" rešenja i šta bi novo u toj opciji korisnici voleli da vide.

Šta mislite o ovome? Čekamo vaše komentare ispod i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Stiže Android opcija o kojoj svi pričaju

Izvor: B92, 11.Mar.2015

Iako smo je odavno sreli na Androidima sa dorađenim softverom, ova opcija u "stock" Android tek treba da stigne...Sledeća Google Android verzija, ne Android 5.1 koji je predstavljen 10. februara, mogla bi doneti podršku za "multi-window", odnosno istovremeno pokretanje više aplikacija u prozorima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.