Srbija među prvima dobija Firefox OS

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2013, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija među prvima dobija "Firefox OS"

S obzirom na dominaciju "Android", "iOS", "Windows" i "BlackBerry" operativnih sistema čini se da nema puno mesta za još jedan operativni sistem za mobilne telefone. U Mozilli ipak misle drugačije. "Mozilla" bi na predstojećem WMC-u trebalo da predstavi "Firefox OS", otvoren mobilni ekosistem namenjen telefonima širom sveta.

"Mozilla" planira da lansira novi operativni sistem prvenstveno na tržišta na kojima se korisnici i dalje prebacuju na pametne telefone. Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << talas Firefox OS uređaja trebalo bi da stigne ovog leta do korisnika u Srbiji, Crnoj Gori, Brazila, Kolumbiji, Mađarskoj, Meksiku, Poljskoj, Španiji i Venecueli.

Uz novi OS stićiće i nove aplikacije koje će biti dostupne u "Firefox Marketplaceu" koji će biti paralelno lansiran. Lista aplikacija uključiće "AccuWeather", "Airbnb", "Box", "Cut the Rope", "Disney Mobile Games", "EA Games", "Facebook", "MTV Brasil", "Nokia HERE", "SoundCloud" i "Twitter" – a u Mozilli tvrde da će ljudi moći da koriste aplikacije bez prethodne instalacije na uređaj.

Kompanija takođe napominje da je jedna od glavnih prednosti "Firefox OS-a" i to što developeri neće morati da uče ništa novo, već će moći da stvaraju aplikacije koristeći se poznatim tehnologijama kao što je HTML5.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Firefox OS

Izvor: ITsvet.com, 26.Feb.2013

Mozilla je izgleda ozbiljna kada je reč o Firefox operativnom sistemu, ako je najava koja je upriličena na MWC ikakva indikacija. Vreme u kojem je ova najava načinjena ne može biti baš sjajno, ali Mozilla želi da se okuša. U četvrtom kvartalu prošle godine Android i iOS su držali oko 90.1%...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.