Smartphone koji će tehnofobi obožavati

Izvor: B92, 27.Feb.2013, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smartphone koji će tehnofobi obožavati

Prvi pametni telefon kompanije Fujitsu koji podržava Android operativni sistem, nazvan Fujitsu Stylistic S01, ima veoma specifičnu ciljnu grupu – starije ljude i sve one za koje je tehnologija još uvek bauk.

U pitanju je telefon sa četvoroinčnim 800x400 displejem koji dolazi uz Ice Cream Sandwich, kamerom od 8MP i 1.4GHz single-core procesorom. Model je otporan na vodu i prašinu, a ostavljena je i mogućnost proširenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << memorije za 4GB.

Android je za ovu priliku doživeo veliki preobražaj i njegov način funkcionisanja dodatno je pojednostavljen. Primera radi, koliko god da istražujete meni, mogučnost da zalutate je svedena na minimum uz zelene upitnike koji vam u svakom trenutku govore gde se „nalazite“ u meniji i kako da dođete do željene stavke.

Akcenat je stavljen na funkcionalnost i pouzdanost i kada je touchscreen u pitanju, koji je naročito za starije ljude predstavljao veliki problem. U ovom slučaju išlo se na ušrtb brzine, jer Fujitsu tvrdi da starijim ljudima brzina nije od presudne važnosti. Zato je posebna pažnja posvećena osetljivosti ekrana kao i jačini pritiska pristiju koja je potrebna za pokretanje radnji, prenosi portal Techradar.com.

Posebno zanimljiv je i dodatak za usporavanje govora onoga sa kim razgovarate, kako bi razgovori koje korisnici vode bili što jasniji. Uz sve to, i dalje je moguće instalirati bilo koju od dostupnih aplikacija, pa oni koji se odluče za ovaj telefon neće biti uskraćeni ni u čemu.

Telefon će se u prodaji naći prvo u Francuskoj tokom leta, a potom i u drugim zemljama. Iako stručnjaci ne predviđaju veliku prodaju, Fujitsu Stylistic S01 će bez sumnje imati svoju vernu armiju obožavalaca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fujitsu Stylistic S01: Prava stvar za tehnofobe

Izvor: S media, 27.Feb.2013

Fujitsu Stylistic S01 ima veoma specifičnu ciljnu grupu – starije ljude i sve one za koje je tehnologija još uvek bauk...U pitanju je telefon sa četvoroinčnim 800x400 displejem koji dolazi uz Ice Cream Sandwich, kamerom od 8MP i 1.4GHz single-core procesorom. Model je otporan na vodu i prašinu,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.