Smartfon aplikacije za Noć muzeja

Izvor: B92, 09.Maj.2011, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smartfon aplikacije za Noć muzeja

Iz organizacije Noći muzeja rešili su da svim svojim posetiocima, korisnicima smartfona, obezbede jednostavniji način odabira lokacija koje će posetiti.

Oni koji koriste Android, preuzimanjem aplikacije Android u muzeju, dobiće uvid u sve gradove i lokacije na kojima se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ova mapa održava, sa detaljnim programom i satnicom, kao i mogućnošću pretraživanja izložbi koje ih zanimaju.

Aplikacija je besplatna i može se preuzeti sa Android Marketa , a zahteva uređaj na Androidu u verziji 1.6 i novijoj.

Osim toga, posetiocima je dostupna mogućnost prikazivanja na ekranu Android uređaja, Nokia telefona ili iPhonea, dodatnih informacija o objektima i lokacijama, pod nazivom - Proširena stvarnost.

Iz organizacije Noći muzeja kažu da Proširena stvarnost čini da posetioci lokacije, vidljive kroz kameru telefona, nude nazive učesnika, postavke, fotografije, adrese, udaljenost na mapi, ali pre svega mogućnost da dožive novo medijsko iskustvo.

Zvanično upustvo za korišćenje možete videti na slici iznad, a u priloženom videu kako ona funkcioniše.
Pogledaj vesti o: Nokia

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.