Slaba prodaja Xooma, HP sprema Win tablete

Izvor: B92, 28.Okt.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slaba prodaja Xooma, HP sprema Win tablete

Android tablet kome se predviđao jako dobar uspeh, Motorola Xoom, ne uspeva da ostvari te projekcije.

Motorola je prodala 100 hiljada tableta Xoom u trećem kvartalu ove godine, rečeno je danas iz ove kompanije. Poređenja radi, Apple je u istom tom periodu prodao preko 11 miliona iPada.

Kako bi prodaju učinili što boljom, iz Motorole su nedavno rešili da snize cenu uređaja uređaja, a rezultat te odluke biće poznat kada se završi tekući kvartal.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Da je niža cena dobar potez ukoliko želite masovniju prodaju najbolje zna HP, koji je u rekordnom roku rasprodao svoje zalihe TouchPada, a nakon što mu je značajno spustio cenu.

Iako je bilo naznaka da će HP odustati od proizvodnje tableta, to se ipak neće dogoditi. Za razliku od pomenutog TouchPada, koji je radio na webOS-u, novi HP tableti će imati Windows 8 kao svoju platformu, prenosi Business Insider, a pozivajući se na izjavu izvršne direktorke kompanije HP, Meg Vitmen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.