Izvor: TehnoMagazine.com, 27.Jul.2014, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skype 5.0 za Android uvodi sinhronizaciju sa imenikom

Microsoft je izdao novi Skype 5.0 za Android, u kojem je glavna novina podrška za povezivanje Skype-a s telefonskim imenikom. Ova opcija bi trebala u idućih nekoliko nedelja biti dostupna svim korisnicima ovog popularnog servisa na Android uređajima.
Kada opcija postane dostupna, korisnik će biti obavešten da unese svoj broj telefona kako bi Skype mogao napraviti verifikaciju. Kada se verifikacija završi, aplikacija će automatski pretražiti kontakte u imeniku >> Pročitaj celu vest na sajtu TehnoMagazine.com << i sinhroniziovati ih s Skype-ovim adresarom. Ovaj način sinhronizacije koriste još neki popularni servisi za komunikaciju poput Vibera i WhatsApp Messengera.
Korisnici će se takođe moći prijaviti i putem dosadašnjeg Microsoft računa, kako bi sinhronizovali svoje kontakte iz Outlook.com i Windowsa 8.
U podešavanjima Skype-a moći će se i isključiti ova funkcija, tako da će korisnici imati i dalje potpunu kontrolu nad svojim kontaktima, tvrde iz Microsofta, a moći će i deaktivirati svoj broj ukoliko ne žele da ih drugi korisnici servisa nađu preko broja telefona.
Skype 5.0 može se besplatno preuzeti iz Google Play prodavnice za Android pametne telefone i tablete.
(TehnoMagazine.com)

Nastavak na TehnoMagazine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TehnoMagazine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TehnoMagazine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.