Prvi Trojanac za Android koji se širi preko kompromitovanih veb sajtova

Izvor: Informacija.rs, 04.Maj.2012, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Trojanac za Android koji se širi preko kompromitovanih veb sajtova

Novi Trojanac za Android pod nazivom "NotCompatible" se širi preko kompromitovanih veb sajtova. Iako ovaj malver za sada ne predstavlja veliku opasnost za korisnike Androida, iz kompanije Lookout čiji su istraživači otkrili novi malver kažu da je ovo prvi slučaj da se kompromitovani veb sajtovi koriste za napade na mobilne telefone.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Andorid korisnici pod napadom

Izvor: ITsvet.com, 04.Maj.2012

Trenutno najmanje deset sajtova aktivno cilja Android korisnike malwareom koji omogućava pristup korporativnim mrežama i drugim zaštićenim sistemima, upozoravaju sigurnosni stručnjaci. Oni napominju da je to prvi put da se ugroženi sajtovi koriste da inficiraju korisnike koji koriste operativni...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.