Prva aplikacija instalirana PET MILIJARDI puta

Izvor: Mondo, 05.Dec.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva aplikacija instalirana PET MILIJARDI puta

A mislili smo da je milijarda instalacija neki uspeh!

YouTube za Android je prva aplikacija instalirana preko pet milijardi puta! Ova brojka je fascinantnija i zbog činjenice da tu, naravno nije uračunat broj iOS instalacija, koji uključuje iPad, iPod i, naravno iPhone. Zanimljivo je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << YouTube debitovao upravo na iOS platformi i da je video aplikacija prvo instalirana na Apple uređaju, a ne Android OS-u.

Ta, prva iOS YouTube aplikacija bila je delo Apple inženjera, ali je od 2012. godine Google odlučio da sam u potpunosti želi da preuzme kontrolu nad aplikacijom i od tada samostalno razvija mobilni YouTube za sve platforme. Od tog trenutka je YouTube isključivo Google pravo i zbog toga ni danas iPhone, iPad ili iPod ne stižu opremljeni ovom aplikacijom, nego korisnici samostalno moraju da je instaliraju koristeći AppStore.

Aplikacija YouTube je, naravno, deo Google Suite aplikacija za gotovo svaki licenciran Android model i to svakako pomaže dostizanju ovakvog uspeha, ali je on značajan i pored te činjenice. Prvi Android telefoni, koji su imali odmah instaliranu YouTube aplikaciju su T-Mobile G1 i HTC Touch Diamond pametni uređaji.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.